BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut almanın tam sırası

İnşaat sektörü durdu. Konut fiyatları düştü. Müteahhitler eve satabilmek için cazip kredi koşulları sunuyor.

Abone ol

İnşaat sektörü, global dalgalanmanın ardından zor duruma düştü. Konut fiyatlarında yüzde 30'lara varan düşüş gözlenirken, nakit parası olanlar için ev almanın cazip olduğu belirtiliyor.

Küresel dalga ve iç siyasetteki belirsizlikler inşaat sektörünü menfi etkiledi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, dünyada yaşanan finansal krizin Türkiye'deki etkilerinin yavaş yavaş tecelli etmeye başladığını belirtti.

Müteahhitlerin, satış ilanlarında bankaların vermediği faizleri teklif ettiğine işaret eden Eren, "Direnmeye çalışıyorlar. Bunların bir kısmı zora girecek. Zora girince de ya zarar ederek ya da fiyat kırarak ellerindeki konutları satmak zorunda kalacaklar. Bir kısmı da nakit akışındaki negatif etkiden batacak diye korkarım." değerlendirmesini yapıyor.

Müteahhitler Birliği Başkanı, bu yıl, inşaat sektöründe geçen yılki büyümeyi beklemiyor. Erdal Eren, kamu sektöründe geçen yıla göre bir ödenek artışı olmadığını belirtirken, Ulaştırma Bakanlığı'nın bazı yap-işlet-devret projelerinin bu yıl gerçekleşmesi halinde, sektöre bir hareket gelebileceğini kaydediyor. Eren, TOKİ'nin 25 bin konut yapımı için ihale açmasına rağmen bunun sektörü canlanmasına yetecek bir rakam olmadığı görüşünde. Erdal Eren, yurtiçinde bu şartlar sebebiyle birlik üyesi büyük firmaların dışarıya daha agresif olarak yöneldiğini, Başbakan ve bakanların ziyaretlerinde müteahhitlerin de yer aldığını ifade ediyor.