BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Konakta cafede patlama

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki bir cafede patlama oldu. Gaz sıkışmasından şüpheleniyor.

Abone ol

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki bir cafede patlama oldu. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor. Alınan bilgiye göre, Alsancak semti 1386. sokakta bulunan Le Trio Cafe'de, saat 03.00 sıralarında patlama meydana geldi.

Olay yerine gelen ekipler, patlamanın olduğu cafenin çevresinde güvenlik şeridi oluşturdular ve sokağa giriş çıkışı yasakladılar. Güvenlik güçlerinin yanı sıra itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Patlamayla birlikte cafenin ön tarafındaki duvarın tamamen yıkıldığı belirlendi. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan bazı mağazalarla, park halindeki otomobillerin camları da zarar gördü. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği Le Trio Cafe'nin sahibi Canan Blumen, patlamanın ardından olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemelerde, Le Trio Cafe'deki patlamanın gaz sıkışması sonucu olduğu yönünde bulgular elde edildiği öğrenildi.

''NE OLDUĞUNU ANLAMADIK''

Patlamanın meydana geldiği sokaktaki apartmanda oturan çevre sakinleri, ''Uykudaydık, büyük bir patlama duyduk. Ne olduğunu anlayamadık. Dışarıya baktığımızda cafenin duvarının yıkıldığını gördük'' dediler. Çevredeki apartmanlarda oturan ve patlamayla birlikte dışarıya fırlayanlar vatandaşlar, uzun süre patlamanın şokunu üzerlerinden atamadılar.