BIST 10.085
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.411,00
HABER /  GÜNCEL

Denizatı davası başladı

Karun Hazineleri Davası sanıklarının tutuklulukları 4 Ekim'de gözden geçirilecek

Abone ol

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması tamamlandı.

Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13.00'te başlayan duruşmada, eski Uşak Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 9 sanık dinlendi. Tutuksuz yargılanan İsmail B. ise duruşmada, sağlık sorunları nedeniyle ifade veremeyeceğini belirterek izin istedi. İstek, mahkemece kabul edildi.

Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek mahkeme heyetinden tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu 7 sanığın tutukluluklarının sürmesine karar verdi. Davanın görülmesine, 1 Kasım'da devam edilecek. Tutuklu sanıkların tutukluluklarının, 4 Ekim'de duruşmasız olarak gözden geçirilmesi de karara bağlandı.

Ayrıca sanık Fehmi İ.'nin 1 Mart-22 Eylül 2005 tarihleri arasında Uşak'ta bir otelde kalıp kalmadığının araştırılması için, ilde faaliyet gösteren tüm otellerin kayıtlarının incelenmesi kararlaştırıldı.

İfadelerde geçen Suriye asıllı "eksper" Aşuh Haşebi'nin adresinin, sanık Uğuz S.'nin cep telefonu görüşmelerinin belirlenmesine, Uşak Müzesi Müdürlüğü'nde görevli Birol G., Emel Ö., Sadık D. ve Sabiha P.'nin tanık sıfatıyla dinlenilmesine, Uşak İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Coşkun Usta ve J. Bşçvş. Bilal Yılmaz'ın konuyla ilgili bilgilerine başvurulmasına da karar verildi.