BIST 10.634
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.436,84
HABER /  DÜNYA

Beyruta ilk uçak indi

İsrail'in, Lübnan'a uyguladığı ambargoyu kaldırmasının ardından ilk uçak Beyrut'a indi

Abone ol

İsrail'in, Lübnan'da yaklaşık iki aydır uyguladığı ablukayı kaldırmasından dakikalar sonra, ilk sivil uçağın Beyrut Havaalanı'na indiği bildirildi.

Havaalanı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Paris'ten havalanan ve 150 yolcu taşıyan Orta Doğu Havayolları'na (MEA) ait bir uçak, ablukanın TSİ 18.00'de kaldırılmasından 11 dakika sonra Beyrut'a indi.

Öte yandan, İsrailli yetkililer, Lübnan uluslararası havalimanında ablukanın sona erdiğini ancak uluslararası güçler gelinceye kadar limanlardaki kuşatmanın süreceğini açıkladı.

Başbakan Ehud Olmert'in sözcüsü Miri Eisen, hava ablukasının sona erdiğini ancak BM ile eşgüdüm halinde limanlardaki kontrolün süreceğini kaydetti.

İsrailli yetkililer, BM'nin hala lojistik sorunlar üzerinde çalıştığını, sorunun 48 saat içinde çözülmesini beklediklerini belirttiler.

Bu arada, Beyrut'taki limanının açık depolama alanında yangın çıktı. İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'a gönderilen çadırların da yer aldığı alanı saran yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Güvenlik yetkilileri, ilk belirlemelere göre yangın alanındaki yardım malzemesinin kül olduğunu belirttiler.

Görgü tanıkları, bölgede genellikle plastik ve yanıcı malzeme olması nedeniyle her şeyin yandığını söylediler. Yangın, yaklaşık üç saatte kontrol altına alınabildi.