BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kömürlükten zirveye ulaşan öykü

İnanılmaz ama kömürlükten çıkan çocuklar, kocaman adam olup geleceğin müzisyeni oldular. İşte o ilginç öykü:

Abone ol

Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla hazırlanan, Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu Fark Yaratanlar programı, insanların hayatlarına katkıda bulunan sıra dışı kişilerin olağanüstü hikayelerini ekrana taşıyor

Fark Yaratanlar programının geçen haftaki bölümünde emekli bir mimar olan Mehmet Selim Baki'nin hikayesi anlatıldı. Emekli olduktan sonra çocukların yeni uğraşlar edinmesi için yola koyulan ve okullardaki müzik eğitiminin yetersiz olduğunu düşünen Mehmet Selim Baki gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarına müzik eğitimi vermek istiyordu.

BARIŞ İÇİN MÜZİK

Yıllardır zihninde tasarladığı ''Barış için Müzik'' projesi için Edirnekapı'da Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nun kömürlüğünü müzik odasına çevirdi. Mehmet Selim Baki ilk olarak projesine akordeonlar satın alarak başladı. Bu proje kapsamında yaptığı tüm işlerin bedelini cebinden karşıladı. Hiçbir kurum ve kuruluştan maddi yardım almadı.

Almanya'da bulunan Deutsche Bank'ın her yıl en duyarlı sosyal sorumluluk projelerine verilen dünyaca ünlü ''Urban Age Ödülü'ne'' bu yıl ''Barış için Müzik '' projesi dolayısıyla Mehmet Selim Baki layık görüldü.

Bugüne kadar ''Barış için Müzik'' projesi kapsamında yaklaşık 300 çocuğa müzik eğitimi verildi. Bu çocuklardan bir çoğu şu anda konservatuar eğitimi alıyor. Çocukların yeni bir uğraş edinerek hem sanatla ilgilenmesini hem de boş zamanlarını sokakta geçirmemesini sağladı. Hem ailelerin hem de çocukların hayata bakış açılarını değiştirdi.