BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tony Blairi tutukla ödülü kazan

İnternet sitesinden Tony Blair için ödül biçildi, tutuklayana para verecek. İşte bu ilginç ödülün ayrıntıları;

Abone ol

Bir internet sitesinde İngiltere eski başbakanı Tony Blair’i “barışa karşı işlediği suçlar” gerekçesiyle tutuklama girişiminde bulunanlara vaad edilen ödül sadece iki gün içersinde 9 bin sterline (yaklaşık 23 bin TL) çıktı. 

“Arrest Blair” (Blair’i Tutukla) adlı site 27 Ocak'ta yani Blair’in Irak Savaşı için açılan Chilcott soruşturmasında ifade vermesinden sadece dört gün önce açıldı.

Site The Guardian gazetesinde haftalık köşesi olan ve aynı zamanda bir çevreci olan yazar George Monbiot tarafında açıldı.

Monbiot sitenin açılışında, “Blair’in arzu ettiği gibi Irak’ı unutmadığımızı ve işlediği suçun cezasız kalmasına izin vermeyeceğimizi göstermeliyiz” diye yazdı.

Sitede vatandaşlarca yapılacak tutuklamanın barışçıl olması gerektiği ve siteye bağışlanan paranın dörtte birinin tutuklama girişiminde buluncak kişilere verileceği belirtildi. Siteye iki gün içerisinde toplam 9 bin 200 sterlinin (yaklaşık 23 bin TL) üzerinde bağış yapıldı.

Sitede ayrıca etrafındakiler tarafından Blair’e fiziksel bir yaralamada bulunulmaması ve yapılan tutuklama girişiminin en az bir büyük medya organının haber bülteninde, programında ya da gazete haberinde yer alması şartı bulunuyor.

Ödülü almak isteyenlerin ayrıca haberde adı geçen kişi olduklarını kanıtlamaları ve ödüllerini almak için 28 gün içinde başvurmaları gerekiyor.

Metin Güneş/ CNN Türk