BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA

Iğdırda EMASYA uygulaması!

BDP Milletvekili Pervin Buldan Iğdır Belediye Başkanının tutuklanma sürecini sert bir dille eleştirdi

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
BDP Milletvekili Pervin Buldan seçim bölgesi Iğdır'ın belediye başkanının tutuklanmasına Meclis kürsüsünden sert bir konuşma ile tepki gösterdi. “Burada darbe tartışmaları yapılırken, doğuda, güneydoğu da darbe, fiili bir şekilde uygulanıyor” diyen Buldan, Iğdır'daki gözaltı ve tutuklama sürecinde EMASYA protokolünün uygulandığını ileri sürdü.

Meclis'te gündem dışı bir konuşma yapan Pervin Buldan şunları söyledi:
“Darbe planları için yüzde biri bile doğru olsa çok vahim bir durum diye hükümet sözcüleri, bölgede vahim bir şekilde devam eden darbe üzerine tek söz söylemiyor. Çünkü darbeler sadece seçkin bir kesime dokunduğunda kötüdür. Halka dokunduğunda, belli bir bölgenin büyük çoğunluğunu temsil eden belediye başkanlarına dokunduğunda, demokratik siyaset yapan binlerce siyasetçi tutuklandığında Türk devleti açısından faydalı bile sayılabilir. İşte maalesef hükümetin sahip olduğu demokrasi anlayışı bu kadar sınırlı.”

EMASYA UYGULAMADA
Çok sayıda belediye başkanının tutuklanmasını eleştiren Buldan en son seçim bölgesi Iğdır’ın belediye başkanının tutuklanmasını EMASYA protokolü olarak nitelendirerek şöyle devam etti:
Ev baskınlarını ve gözaltına alma işlemlerini jandarma güçleri gerçekleştirmiştir. Olaydan hemen sonra görüştüğüm Iğdır il valisi ve Iğdır il emniyet müdürü operasyonların jandarma tarafından gerekleştirildiğini ve gözaltlıların mahiyeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını beyan etmişlerdir. Mülki amirin devre dışı kaldığı bu duruma sıkıyönetim hali demeyeceğiz de ne diyeceğiz.

ÇİÇEK'E GÖNDERME
Adaylık sürecinde hiçbir sakınca görülmeyen belediye başkanlarının seçildikten sonra çeşitli iddialarla tutuklanmasını siyasi hesaplaşma olarak nitelendiren Buldan seçimlerden sonra “Ermenistan sınırına dayanıldı” diyen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e yüklendi. Buldan, “Iğdır belediye başkanının dosyasında 30 Mart tarihinden sonra dosyaya konulmuş hiçbir delil yoktur. Neden bu kadar süre beklendiğinin siyasi hesaplaşmadan başka hiçbir izahı bulunmamaktadır. Iğdır belediyesini kazandığımız zaman Cemil Çiçek’in “Ermenistan sınırına dayandılar dikkatle incelemek lazım” açıklaması bu olacakların işaretleriydi. Demokratik yollarla kazanılmış belediyelerimiz şimdi demokratik olmayan yollarla tasfiye ediliyor.