BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.468,42
HABER /  GÜNCEL

Komşumuz alev alev yanıyor

Yunanistan'ı saran alevler türkiye'yi harekete geçirdi. Antalya'dan bir yardım uçağı Atina'ya hareket etti.

Abone ol


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yunanlı Bakan Bakoyanni'yi arayarak yardım teklif etti.

Bu telefon üzerine Antalya'dan bir uçak Atina'ya hareket etti.

BİNLERCE KİŞİ BÖLGEYİ TERKETTİ

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında başlayan ve bir türlü kontrol altına alınamayan orman ve çalı yangını nedeniyle binlerce kişinin bölgeyi terk ettiği bildirildi.

Atina'nın kuzey eteklerinde binlerce yerleşimcinin yangının söndürülememesi nedeniyle dün evlerini terk ettiği, araçlarıyla ya da yürüyerek yangın bölgesinden kaçtığı belirtiliyor.

50 KİLOMETRELİK ALANA YAYILDI

Bazı evlerin zarar gördüğü yangında alevlerin 50 kilometrelik bir alana yayıldığı kaydedilirken, yetkililer, yer yer 10 metreye yükselen alevlerin başkentin kuzeyindeki yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

İtfaiye sözcüsü Yannis Kappakis, halen birkaç yerde tehlikeli noktanın olduğunu, ancak yangının yayılma olasılığının devam ettiğini ifade etti.

Yetkililer, yangında birkaç evin tahrip olduğunu, ancak şimdiye kadar ölü ya da yaralı olduğuna ilişkin bilgi olmadığını söyledi.

ORTODOKS MANASTIRI DA TEHDİT ALTINDA

Marathon'un Nea Makri bölgesindeki yetkililer, uzunluğu 4 kilometreye ulaşan yangının bazı evlere doğru ilerlediğini, bir Ortodoks manastırında bulunan ondan fazla rahibenin binayı terk ettiğini kaydetti.

Nea Makri Belediye Başkanı Yordanis Louizos, durumun trajik olduğunu belirterek, yapacak bir şeyleri olmadığını, yangın söndürme uçaklarını beklediklerini ifade etti.

Bu arada yetkililer, günün ilk ışıklarıyla 17 yangın söndürme uçağı ve helikopterinin çalışmalara yeniden başladığını, 2000'den fazla itfaiyeci, asker ve gönüllünün söndürme faaliyetlerine yerden destek verdiğini kaydetti.

Bu arada alevlerin 2500 yıllık tarihi Rhamnus kasabasını tehdit ettiği vurgulandı.
Maliye Bakanı Yannis Papahanassiou, eleştirilerle ilgili olarak, bu trajik koşullar altında eleştirinin zamanı olmadığını, yangını söndürmek için zorlu savaş verdiklerini bildirdi.