BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Emekli askerlerin yatırım atağı

Oyak satıldı, yeni bir subay dayanışma sistemi oluştu... TOKİ gibi ev sahibi yapmaya başlayacaklar...

Abone ol




ANKARA - Ordu Yardımlaşma Sandığı olarak bilinen bankacılıktan, alışveriş zincirine kadar pek çok alanda faliyet gösteren OYAK’ın iştiraklerinin tek tek satılmasının ardından, emekli askerler şimdi de TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği ) aracılığıyla yatırım yapmaya başladı. 42 bin üyesi bulunan TESUD’un kurduğu şirket, gıda, eğitim, turizm, inşaat alanlarında yeni işler yapmaya başladı. TESUD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı emekli Albay Pertev Ruhi Tokmak.

TOKİ GİBİ EV SAHİBİ YAPIYOR
TESUD A.Ş’nin en önemli faliyetlerinden birisi üyelerine ucuz konut sahibi yapması. Şirketin Global İnşaat işbirliğiyle yaptığı Kuşadası’na bağlı Davutlar-Soğucak mevkiinde 140 dubleks villadan oluşan, Ege Birlik Sitesinde yazlık villa üretimi ve satışı başladı. Brüt 80 metrekare olan ve bağ evi olarak inşa edilen konutlar öncelikli olarak üyelere satılıyor.

ÜNİVERSİTE DE KURACAK
TESUD’un en önemli hedeflerinden birisi de üniversite kurmak. 2015 Stratejik Plan’da da yeralan üniversite, subaylara akademik kariyer ve öğretim üyeliği şansı, TESUD üyelerinin çocuklarına istihdam, torunlarına ise en çağdaş eğitim olanağı sloganıyla uygulanacak. Şirketin diğer projeleri de şöyle:


“ Ege’de yazlık yapım ve satış -Turizm Faaliyeti- Madeni Atık Yağ ile Hurda alımı- Bitkisel Atık Yağ toplanması-Uzaktan Eğitim-Tercüme- Dergi Basımı ve Reklam Faaliyeti-Güvenlik Ürünleri- Termal Devre Mülk Satışı-Temizlik Ürünleri-Sigorta- Gıda satışı- Araç Muayene ve Tamir-Bakım Hizmeti-Savunma Sanayi Danışmanlığı -Promosyonlu Emekli Maaşı-Dershane”

KADROSUZLUK DAVALARINA BAKIYOR
TESUD’nun hukuk bürosu kanalıyla kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılanların hukuki davalarına bakıldığı gibi, sigorta hizmeti de veriliyor. TESUD şirketi aracılığıyla savunma sanayi danışmanlığı hizmeti de veriyor. TESUD bünyesinde staretejik araştırmalar merkezi de bulunuyor.