BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  POLİTİKA

Komisyonda sinkaflı küfürlerle kavga

TBMM KİT Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında tansiyon yükseldi. AK Partili vekiller ile CHP'liler birbirine girdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- PTT Genel Müdürlüğü 2011 yılı hesap ve işlemlerin görüşüldüğü KİT Komisyonu’nun bugünkü toplantısında belge tartışması çıktı. AKP’li Ziver Özdemir CHP’li üye Aykut Erdoğdu’ya küfür ederken, Bir başka AKP’li üye Osman Öner de “Kalkar vururum seni” diyerek tehdit etti. CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ise, “Sonuna kadar bedel ödemeye hazır olduklarını” söyledi.

Toplantının başında Erdoğdu’nun denetim için gerekli belgelerin kendilerine verilmediğini söylemesi, AKP’li diğer üyelerin itirazlarına neden oldu. KİT Komisyonu Başkanı Başkan Fahrettin Poyraz’ın Erdoğdu’nun sözünü kesmek istemesi üzerine Erdoğdu, Başkanı nezaketle dinlediğini belirterek, “Ben gelecekte bizatihi de uğraşacağım bir meseleyi söylüyorum, çünkü bugün çok ciğerim yanıyor ama sonuçta sayısal yeterliliğimiz yok, biliyorum neler olduğunu, neler gittiğini biliyorum, geleceği de tahmin ediyorum” dedi.

Başkan Poyraz’ın sözünü tekrar keserek PTT’nin meselesini konuşmaları gerektiğini belirtmesi üzerine, “Siz açtığınız Sevgili Başkanım” diyen Erdoğdu şöyle devam etti:

“Sayın Başkan, şimdi bakın, deminden beri ben hiç nezaketimi bozmadım, bu benim zafiyetim değil. Bu benim çaresizliğim değil, insanlığımdan kaynaklanan. Şimdi, bu kadar insana dediniz ki:

“Bir kuruma gitmişler belgeyi almışlar ertesi gün gidip basın toplantısı yaptı.” Bu gerçek dışı. En hafif deyimiyle gerçek dışı, en hafif deyimiyle gerçek dışı…”

Başkan Poyraz’ın “Mahkemede mi gerçek dışı” demesine Erdoğdu şu karşılığı verdi:

“Şimdi, bakın, bütün kuşlar kanatlıdır gerçek midir, değil midir. Ben gerçek dışı kısmını söylüyorum. O kurumdan almadık belgeyi bir, gelen ihbardı. İkincisi, alıp ertesi gün basın toplantısı yapmadık. 500 bin liralık konut satışlarını 50 bin lira gösterip vergi kaçakçılığı yapmış kurum da bunu biliyor, on birlerce konutla ilgili yapmış. Hani anlatacaksak tam anlatalım. İç Tüzük değişikliğini de şöyle algılıyorsak, ‘Biz muhalefetin, bütün seçimle gelmiş, Anayasa’yla gelmiş demokratik haklarını İç Tüzük’le kaldıracağız’ diye algılıyorsanız, gerekirse can vermeye de hazırız, biz orada.”

ZİVER ÖZDEMİR: “HADİ S… LAN”

Erdoğdu, Başkan’ın “can veririz” sözünü geri almasını istemesi üzerine tartışma sertleşti Milli Eğitim sisteminde değişiklik yapan 4+4+4 tartışmasını hatırlatan Erdoğdu, kendilerine söz hakkı verilmediğini söyledi.

Erdoğdu, “O bir darbeydi. Darbeydi o, ben konuşabildin mi 4+4+4’te milletvekili olarak. Ben 4+4+4’te konuşabildim mi? “Söz istiyorum.” dedim konuşabildim mi? Eğer, iktidar gelip de konuyu İç Tüzük değişikliğine, şuna, buna bağlarsa bu konuda her şeyde bizim cevabımız hazır, kararlılığımız da hazır. Bunun bilinmesini istiyorum, kararlıyız” dedi.

Tartışmaya katılan AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Aykut Erdoğdu arasında tutanaklara göre şöyle diyalog geçti:

ZİVER ÖZDEMİR (Batman) – Burada efelik falan yapma!

AYKUT ERDOĞDU (İstanbul) – Elini, ayağını indirerek konuş! Aynı Komisyondayız, elini ayağını indirerek konuş!

ZİVER ÖZDEMİR (Batman) – Hadi s… lan!

(Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun karşılıklı birbirinin üzerine yürümesi)

BAŞKAN –Arkadaşlar, on dakika ara veriyorum.”

Aradan sonra CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, tartışmaya Başkan Poyraz’ın tutumunun neden olduğunu belirterek, “O noktaya gelmesinde sizin Aykut Bey’in sözünü sürekli kesip onu konuştuğunun iki-üç misli fazla konuşmakla ortalığı germeniz sebep olmuştur. Bu anlamda bundan sonraki yönetiminizde bu anlayışınızı değiştirmenizi istiyoruz. Küfür eden arkadaşları da ben kınıyorum” dedi

“GÖREVİMİZ YAPARKEN KÜFÜRLE KARŞILAŞIYORUZ”

CHP Adana milletvekili Turgay Develi de Aykut Erdoğdu’nun konuşmasında kimseyi tehdit veya hakaret etmediğini, kimsenin namusuna, şerefine bir laf etmediğini belirterek şunları söyledi:

“Değerli bir milletvekili konuşma yapıyor, tezlerini dile getiriyor, karşı taraftan “Has s…!” diyerek küfür yapılıyor. Bunu kabul edemeyiz, bu mümkün değil, bu olacak şey. Sizin Başkanlığınızın Aykut Bey’in eleştirilerin tamamı haklı, sizin Başkanlığınız, KİT Komisyonu Başkanlığı milletvekillerinin denetim yapma hakkını sağlamıyor.Ben, TEDAŞ’la ilgili Komisyon aracılığıyla alt komisyonda bilgi istedim, belge istedim vermediler, Meclis Başkanlığı aracılığıyla istedim vermediler, Bakana yazı yazdım, verilmiyor. Peki, biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz, yapamıyoruz, yapmaya çalışırken bunu sizden talep ederken de küfürle karşılaşıyoruz. Bizim ne yapmamız gerekiyor Sayın Başkan?”

KALKAR VURURUM SENİ

Develi’nin konuşmasının ardından Erdoğdu kendisine küfür edildiğini söylemesine Başkan Poyraz, “Ben duymadım küfrü” karşılığı verdi. Komisyonda, CHP’li Erdoğdu, AKP Siirt Milletvekili Osman Ören’e "Gözlerini dikip bakıyorsun" dedi. Ören’nin "Bakarsam kalkar vururum seni" sözü üzerine, CHP’liler toplantı salonundan ayrıldı.

CHP’li Erdoğdu toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, AKP’nin birçok kurumu yıldırdığını, ürküttüğünü sandığının kaydederek, “Biz CHP milletvekilleri olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Toplumun bir kaosa gitmemesi arzusundayız. Şimdiye kadar bize milyon liralık tazminat davalarından başlamak üzere açık ve kapalı ölüm tehdidine varan tehditleri edenler şunu bilmelidir ki, biz görevimizin kutsal olduğuna inanıyoruz ve bu kutsal görevin başında ölüm bizim için düğün bayramdır, şehadet mertebesidir” diye konuştu.

Erdoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendilerini bu konuda test etmemeleri konusunda uyararak “Biz sonuna kadar bedel ödemeye hazırız. AKP’liler ve etrafındaki birtakım ihale oligarkları da bunu böyle bilsinler. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, bir adım geri atmayacağız” dedi.