BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Komiserim, acil kontör lazım

Vatandaşların cep telefonlarından arayarak kendilerini polis, doktor olarak tanıtıp kontör isteyen bir şebeke çökertildi

Abone ol

Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, İstanbul il ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde kontör dolandırıcılığı yapmak suretiyle haksız kazanç sağladıkları belirlenen H.Ç. elebaşılığında bir suç örgütünü tespit etti.

Bunun üzerine Esenyurt'ta 6, Sancaktepe'de de 2 adrese adli makamlardan alınan arama ve el koyma kararıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, suç örgütünün elebaşı konumunda olan H.Ç. ve 9 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üst ve evlerinde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 32 adet fişek, 3 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca şarjörü, 17 adet cep telefonu, 17 adet sim kart, 2 adet cep telefonu hafıza kartı, 16 adet cep telefonu sim kart bloku, 37 adet kartvizit ve bol miktarda not kağıdı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların cep telefonlarından rastgele aradıkları ya da hakkında araştırma yapılan kişilere kendilerini kimi zaman doktor, kimi zaman öğretmen, kimi zaman da komiser şeklinde tanıttıkları, karşı tarafın güvenini kazandıktan sonra çeşitli yalanlar söyleyip zor durumda olduklarını ve acilen kontöre ihtiyaçları olduklarını anlattıkları belirtildi.

Şüphelilerin, bu şekilde ikna ettikleri kişilerden kontör alarak haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 kişi, adliyeye sevk edildi.