BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İnsanlığın öldüğünün resmidir

Öyle bir fotoğraf ki insanlık öldü mü dedirtiyor. Ruslar tarafından bulunan köpeğin hali içler acısıydı. Kafasına bidon geçirilmişti.

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kafasına bidon geçirilen köpek, ilçede yaşayan Rus asıllı Ekatarine Gündüz'ün çabaları ile kurtarıldı.

Alanya'da yerleşik olarak yaşayan Rus kadın Ekatarina Gündüz, Mahmutlar beldesinden otobüsle evine dönerken yolun kenarında kafasına bidon geçirilmiş bir köpek gördü.

Otobüsü durduran Gündüz, aşağıya inerek köpeğin kafasındaki bidonu çıkarmak istedi. Ancak başarılı olamadı. Eve gittiğine köpeği düşünen Ekatarina Gündüz, ertesi gün özel araçla bölgeye giderek uzun süre köpeği aradı.

Bu çabalarından sonuç alamayınca çevredeki vatandaşlara durumu anlattı ve köpeğin görülmesi durumunda kendisine haber verilmesini istedi. Kafasına bidon geçirildiği için ne yemek yiyebilen ne de su içebilen köpeği sürekli düşünen Gündüz, rahatsızlık duyduğu olayı üyesi olduğu Rus Dili Konuşanlar Derneği (ARDİD) toplantısında anlattı.

Aradan 2 gün geçmesine rağmen bu kez ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela ve 4 dernek üyesinden oluşan 5 kişilik ekip Mahmutlar beldesine giderek köpeği aradı. Gittikleri her yerde köpeğin durumunu vatandaşlara anlatan dernek üyeleri, telefon numaralarını da vererek hayvanın görülmesi halinde kendilerini aramalarını istedi.

Alanya'ya dönen dernek üyelerine müjdeli haber sabah saatlerinde geldi. Köpeğin Kargıcak ile Mahmutlar beldeleri arasında görüldüğü bilgisini alan dernek üyeleri bölgeye gitti. Belediye ekiplerinin de yardımıyla yapılan 2 saatlik arama sonucunda köpek muz bahçesinde bulundu.

Yaklaşık 6 gün aramadan sonra bulunan köpek özel araca konularak Oba beldesindeki bir veterinere götürüldü. Açlık ve susuzluktan halsiz olduğu gözlenen köpeğin kafasındaki plastik bidon, makasla kesilerek çıkarıldı. Bidon çıkarıldıktan sonra ısırma ihtimaline karşı köpeğin çenesi sargı bezi ile bağlandı. Kafasından bidon çıkarılan köpeğin ağzında yaralar oluştuğu gözlendi. Ağzı, dişleri temizlenerek su ve yemek verilen köpek, veteriner tarafından gözetim altında tutuluyor.

Köpeğin hayatını kurtaran Ekatarina Gündüz, köpeğin başına bidonu geçirenleri insan olarak görmediğini söyledi. Hayvanları korumak gerekirken bu tür üzücü davranışlarla onlara zarar verilmesine anlam veremediğini kaydeden Gündüz, "Köpeği kafasına bidon geçirilmiş halde gördüğümde içim sızladı. Bu duruma sessiz kalamazdım. Köpeği kurtardığım için çok mutluyum. Köpeği tedavi eden veterinere teşekkür ediyorum." dedi.

Köpeğin tedavisi ve bakımını üstlenen Veteriner Hekim Hikmet Karaman, ilk defa böyle bir vaka ile karşılaştığını söyledi. Aç ve susuz kalan köpeğin aşırı derecede su kaybı yaşadığını aktaran Karaman, tedavisi tamamlanan köpeğin hayati tehlikeyi atlattığını aktardı.

ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela, köpeği kurtarmak için gösterdikleri çabanın sonuç vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

KÖPEĞİN HALİ İÇLER ACISIYDI

[PAGE] [PAGE]