BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kofi Annan Suriye için asker topluyor!

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın sözcüsü Suriye kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Sözcü, ilk olarak Suriye'deki gözlem misyonu çerçevesinde bazı ülkelerden asker istendiğini açıkladı.

Türk Dışişleri yetkilileri kendilerine böyle bir talepte bulunulmadığını açıkladı

İki gündür Suriye askerlerinin, kuşatma altındaki kentlerden çekildiği haberleri geliyordu. Annan'ın sözcüsünden bu haberleri doğrulayan bilgiler de geldi.

ATEŞKES TARİHİ VERDİ

Annan'ın sözcüsü ülkedeki taraflar arasında gerçekleşecek ateşkes için tarih de verdi. Ateşkesin 10 Nisan'dan sonraki 48 saat dolmadan yürürlüğe girceği belirtildi.

RUSYA: BM'NİN KARARINI DESTEKLERİZ

Suriye konusunda bir diğer önemli gelişme de Rusya cephesinde yaşandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e yönelik ültimatomlar içermediği müddetçe Suriye konusundaki bir BM Güvenlik Konseyi teklifini destekleyebileceklerini söyledi.

Kırgızistan'da bulunan Lavrov, Rusya'nın, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planını destekleyecek bir Güvenlik Konseyi belgesi lehinde oy kullanabileceklerini kaydetti.

BM Güvenlik Konseyi'nden ne tür bir karar tasarısı ya da açıklama beklediklerine değinmeyen Lavrov, muhtemel teklifin ültimatomlar ve tehditler içermemesi konusunda uyarıda bulundu.

Rusya ve Çin, Beşşar Esed yönetimine yaptırımları içeren Güvenlik Konseyi kararlarını iki kez veto etmişlerdi. Moskova yönetimi Annan'ın planına güçlü destek veriyor ve Esed'den ilk adım olarak akan kanı durdurmasını istiyor.