BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Polisin hedefi bu kez öğretim üyeleriydi

Çukurova Üniversitesi'nin 'Narenciye Gen Bahçesi'nde zemin etüt çalışması yapılmasını engellemek isteyen öğretim üyeleri polis müdahalesiyle karşılaştı

Abone ol

Adana'da yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne kampus alanı olarak gösterilen Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) 'Narenciye Gen Bahçesi'nde zemin etüt çalışması yapılmasını engellemek isteyen, aralarında profösörlerinde bulunduğu öğretim üyelerine çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

POLİSLER SÜRÜKLEYEREK UZAKLAŞTIRDI

ÇÜ'nün bilimsel çalışma yaptığı, bir bölümü hazineye ait olan narenciye bahçesine sabah saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet polisi, zırhlı polis araçları ve iş makinalarıyla gelen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel sekreteri Osman Arık, alanda zemin etüt çalışması yapmak istedi. Ancak buna karşı çıkan ÇÜ öğretim üyeleri, çalışma yapılamayacağını belirterek konuyu yargıya taşıdıklarını belirtip iş makinalarının önüne geçti.

Bu sırada gelen ÇÜ Rektörü Prof Dr. Alper Akınoğlu'da yapılan çalışmaların kanunsuz olduğunu belirtip, polisin terör olayına müdahale eder gibi zırhlı araçlarla üniversite arazisine giremeyeceğini belirtti. Ancak polis müdürü, ellerinde çalışma yapılabileceğine dair belge olduğunu belirtip, talimat verdiği polis memurlarına iş makinalarının önünde duran profösör öğretim üyelerini sürükleyerek zorla uzaklaştırdı.