BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Koç,Yılın Bakanı ödülünü reddetti

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Erzurum'da Yılın Bakanı seçildi. Ödül töreni için sahneye çıktığında ödülü kabul etmedi. Gerekçesi ise bir hayli ilginçti.

Abone ol

Çeşitli incelemeler için Erzurum’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kendisine verilen ‘Yılın Devlet Adamı’ ödülünü kabul etmedi. Koç, “Daha bu ödülü hak edecek kadar hizmet yapmadım.” diyerek affını istedi. Bakan Koç, yatırım için destek isteyen Erzurumlulara da kendine has üslubuyla cevap verdi: “Ben ancak ‘ıh’ derim, çocuğu doğuracak sizlersiniz.”

Atilla Koç, eşi Şadiye Koç’la birlikte geldiği Erzurum’da, önceki gece yerel bir gazetenin düzenlediği ‘2004’ün En İyileri’ ödül törenine katıldı. Burada bir sürprizle karşılaşan Koç, ‘Yılın Devlet Adamı’ ödülünü almak üzere kürsüye davet edildi. Koç kürsüye çıktı; ancak ödülü almadı. Gerekçesini de şöyle anlattı: “Ben sizlere hizmet etmek için buradayım. ‘Ben’ demekten utanırım; ama hiç hayatımda hak etmediğim bir şeyi almadım. Bana verilen bu ödülü de henüz sizlere yeterince hizmet yapamadığım için almıyorum. Bu ödülü saklayın. Eğer gelecek sene yeterince hizmet edersem o zaman verirsiniz.”

Atilla Koç, dün de ‘Doğu Anadolu Turizm Odaklı Bölge Kalkınması ve Kış Olimpiyatları’ konulu toplantıya katıldı. Palan Otel’deki toplantıda konuşan Koç, Doğu’daki yatırım çalışmalarına devam edilmesini istedi. Kalkınmanın bölgesel olarak sağlanacağını ifade eden Koç, “Yatırım yaparken Van’ı, Bitlis’i ihmal edemeyiz. Bitlis Gölü etrafında dünya çapında kayak merkezi var. Hep beraber bu işi götüreceğiz.” dedi. Bu sırada Erzurum Valisi Celalettin Güvenç araya girerek, “Sayenizde Sayın Bakanım.” dedi. Koç’un valiye cevabı ise kendi üslubu ile oldu: “Sayemde olacak; ama ben ancak ‘ıh’ diyebilirim. Çocuğu doğuracak Erzurumlulardır. Biz istediğimiz kadar uğraşalım 9 ay 10 gün olmadan çocuk doğmuyor.”

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı, CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu’nun yazılı soru önergesini de cevapladı. Baloğlu’nun, “Turizm bakanlarının görevleri arasında ülkeye gelen yabancı turistleri görgü ölçeğinde kategorize etmek var mıdır?” sorusuna Koç, şu karşılığı verdi: “Akıbetin böyle olacağını düşünemediğim, şakacı zihniyetimin verdiği bir sözle bu hadise olmuştur. Amacım ve kastım, katiyen ülkeme gelen turistleri kategorize etmek değildir.”

Haber: Ömer Sarı-Ali Pektaş
Kaynak: