BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.383,60
HABER /  DÜNYA

Koç’tan fişleme açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir gazetede CHP milletvekillerine yönelik fişleme belgelerinin yayınlandığını belirterek, "Siyasi t...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir gazetede CHP milletvekillerine yönelik fişleme belgelerinin yayınlandığını belirterek, "Siyasi tarihimizde ilk defa ana muhalefet partisi böyle bir sistematik saldırıyla karşı karşıya. Siyasi tarihimizde ilk bu. Demek ki sade yurttaşların fişleme işlemleri bitmiş, sıra ana muhalefet partisi milletvekillerine gelmiş" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK devam ederken Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Dış politikadaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunan Koç, yaşananların Türkiye’yi kendi içinde ve Ortadoğu’da tam bir yalnızlığa mahkum ettiğini savunarak, Türkiye’nin şu anda Ortadoğu’daki tüm meşru ve resmi muhataplarıyla bir ilişkisinin kalmadığını dile getirdi. Koç, "Davutoğlu-Erdoğan ilişkisin maceracı ve marjinal dış politikaları Türkiye’yi hem geleneksel çizgisinden uzaklaştırmış hem de bölgesinde yalnızlaştırmıştır. Aynı zamanda Ortadoğu bataklığının da tam ortasına çekmiştir" ifadelerini kullandı.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun uzlaştığı madde sayısının 60’tan 59’a indiğini hatırlatan Koç, "Seyahat özgürlüğü ile ilgili olan maddede CHP’nin son yaşadığımız olaylar çerçevesinde, 29 Ekim’den başlayan bayram kutlamaları, taraftarların sportif karşılaşmalara gidip gelmeleri de dahil Silivri’deki hüküm celsesi öncesi oraya gidip protesto etmek isteyen yurttaşlar hükümette bir korku oluşmasına yol açtı. Bu çerçeveden baktığınızda herkesin seyahat etme özgürlüğünü engelleyecek bir çizgiyi savunuyorlardı. CHP’nin önerisi çok net ve açıktı. Kişilerin seyahat etme özgürlüğünü engelleyecek bir noktaya da CHP kabul etmez" dedi.
Son günlerde CHP’ye yönelik tuhaf olaylarla karşı karşıya olduklarını belirten Koç, "Aslında tuhaf değil, beklenen olaylardı. Bir noktada tahmin ettiğimiz, bildiğimiz, daha önce de bu konularda uyarılarda bulunduğumuz olaylar. İkisi milletvekili üç arkadaşımızın evlerine birileri girdi. Arkadaşlarımızın evindeki değerli eşyalara dokunmayan bu adamlar özel belgeler ve özel evraklar almakla yetindiler. Eğer niyetleri ziynet eşyaları olsa Karun gibi AKP’liler duruyor, gariban CHP’lilerin evlerini seçmezlerdi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Bir gazetede CHP milletvekillerine yönelik fişleme belgelerinin yayınlandığını belirten Koç, "Siyasi tarihimizde ilk defa ana muhalefet Partisi böyle bir sistematik saldırıyla karşı karşıya. Siyasi tarihimizde ilk bu. Demek ki sade yurttaşların fişleme işlemleri bitmiş, sıra ana muhalefet partisi milletvekillerine gelmiş" dedi.
Koç, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ’CHP, yasama ve eğitim alanında başörtüsüne nasıl bakıyor’ sorusuna Koç, "Eğitim ve kamu alanları, devletin tarafsız olarak hizmet vermesi gereken alanlardan birisidir" cevabını verdi.
CHP’nin meclis denetim faaliyetleri çerçevesinde fişleme olayların peşinde olacağını bildiren Koç, böyle bir süreci işletenlerin ortaya çıkmayacağını ifade etti.
(İHA)