BIST 11.058
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.502,08
HABER /  DÜNYA

İstanbul’daki uyuşturucu operasyonu kamerada

İstanbul polisinin, geçen haftadan bu yana ESP binasının taranması ve uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açıl...

Abone ol

İstanbul polisinin, geçen haftadan bu yana ESP binasının taranması ve uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açılması ile gündeme gelen Gülsuyu’na şafak vakti düzenlediği operasyonun görüntüleri basına dağıtıldı.
İstanbul Narkotik polisi, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Gülsuyu’ndaki olaylar nedeniyle çalışma başlattı. Yapılan ortak çalışmaların ardından belirlenen 33 adrese helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken; aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 1 bilye atar olarak tabir edilen tabanca, 2 pompalı tüfek, 288 fişek, 3 uyuşturucu hap ve 10 gram Hint keneviri ele geçirildi.
Öte yandan operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde polis helikopterinin yukarıdan operasyon anını takip etmesi, özel harekat timlerinin belirlenen adreslere baskın anı, evde yapılan aramalar, ele geçirilen silahlar ve uyuşturucular görülüyor. Operasyonda ayrıca, özel harekat timlerinin ağaçlık alanda yaptığı aramalar ve zanlıların gözaltına alınması da görüntülendi.
Maltepe Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent Mahallelerine eş zamanlı yapılan baskınlarda gözaltına alınan 7 şüphelinin "uyuşturucu madde ticareti"nden, Kinyas T.’nin de "6136 sayılı kanuna muhalefet"ten gözaltına alındığı öğrenildi.
Öte yandan Maltepe Gülsuyu, geçen haftadan bu yana Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) binasının taranması, uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açılması gibi haberlerle gündeme gelmişti. Mahallede yaşayanlar bu saldırıların sorumlusunun uyuşturucu çeteleri olduğu iddia ederken, çıkan olaylarda 9 kişi silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.
Gözaltına alınan zanlılardan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, Kinyas T. ’nin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı kaydedildi.
(İHA)