BIST 10.351
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.459,22
HABER /  DÜNYA

Teğmen Mehmet Ali Çelebi teslim oldu

Ergenekon davası kapsamında 16 yıl 6 ay hapis cezası verilip hakkında yakalama kararı çıkarılan teğmen Mehmet Ali Çelebi, avukatları ve aile...

Abone ol

Ergenekon davası kapsamında 16 yıl 6 ay hapis cezası verilip hakkında yakalama kararı çıkarılan teğmen Mehmet Ali Çelebi, avukatları ve ailesiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu.
13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 Ağustos tarihinde karara bağlanan Ergenekon davasında 33 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye 16 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Çıkarılan yakalama kararından sonra teğmen Çelebi bugün saat 13.00 sıralarında teslim olmak için adliyeye gelirken, kendisini ailesi ve sözlüsü Kezban Merey de yalnız bırakmadı. Adliyeye gelişi sırasında elinde bavuluyla dikkat çeken Teğmen Çelebi’ye bir grup alkış ve sloganlarla kendisine destek verdi. Daha sonra Teğmen Çelebi ve avukatı Serkan Günel basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Avukat Günel, “Tahliye edildikten sonraki 26 ayda hakkında hiçbir yeni iddia bulunmadı. Kaçma şüphesi ve delilleri karartma şüphesi olmamasına rağmen hakkında yakalama kararı çıkarılarak 16 yıl 6 aylık cezasına binaen tutuklanmak istenmektedir. Biz bu kararın getirilerini, bu kararın anlamını, hakkında tahliye kararı verildikten sonra tekrar tutuklanmasının ne anlama geldiğini, kamuoyunda sehven soruşturması olarak bilinen ve Mehmet Ali Çelebi’nin 134 adet telefon numarasının rehberine yüklenmesiyle ortaya çıkan olayla bağlantılıyoruz ve kararı Türk milletine bırakıyoruz” dedi.
Suçsuz olduğunu ve masumiyetine güvendiğini ifade eden teğmen Mehmet Ali Çelebi ise, "Bunun mutlaka adalette sonuçlanacağına eminiz. Bunu yeni görev olarak kabul ediyoruz. Hakikat yürüyor ve er ya da geç zafere ulaşacaktır. Bizim ödediğimiz bu bedeller milletimiz için uyanış vesilesi olacaktır” dedi.
Açıklamanın ardından Mehmet Ali Çelebi ve yakınları adliyeye girerek vedalaştı. Hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunacak olan Çelebi, daha sonra cezaevine konulacak.
(İHA)