BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.448,96
HABER /  DÜNYA

Koç’tan müdahaleye katliam yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Mısır’da yaşanan olaylara ilişkin, "Mısır’da güvenlik güçlerinin darbe girişimini protesto eden göst...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Mısır’da yaşanan olaylara ilişkin, "Mısır’da güvenlik güçlerinin darbe girişimini protesto eden göstericilere karşı ateş açması ve katliam boyutunda gelişmelerin olması hepimizi derin bir üzüntüye soktu. Bugün gelinen nokta başka kaygıları da beraberinde getiriyor" değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK devam ederken Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Mısır’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Koç, "Mısır’da bu sabahtan itibaren yaşanan son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izliyoruz. Seçimle gelmiş bir iktidarın darbeyle görevinden uzaklaştırılmasını asla tasvip etmediğimizi açıkladık. Bugün Mısır’da güvenlik güçlerinin darbe girişimini protesto eden göstericilere karşı ateş açması ve katliam boyutunda gelişmelerin olması hepimizi derin bir üzüntüye soktu. Bugün gelinen nokta başka kaygıları da beraberinde getiriyor" dedi. Mısır’ın Türkiye için oldukça önemli ve değerli bir ülke olduğuna dikkati çeken Koç, Mısır iktidarının ve iç barışının bölgenin istikrar ve iç barışıyla doğrudan ilintili olduğunu söyledi. Koç, esasen son dönemlerde İslam dünyasının içine sürüklendiği kaosun son derece endişe verici olduğunu iddia eden Koç, "İşin acı olan tarafı Türkiye bu kargaşayı sona erdirebilecek aktörlerden biri olabilecekken bölge ülkelerindeki çatışmaların hemen hemen hepsinde kendisini taraf haline getirerek yapıcı bir siyaset üretme şansı maalesef kaybetmiştir" şeklinde konuştu.
(İHA)