BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  DÜNYA

MHP’li Yeniçeri’den Mısır açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Mısır’da darbe karşıtlarına yapılan müdahale karşısında Türkiye’nin etkinliği olmadığını belirterek,...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Mısır’da darbe karşıtlarına yapılan müdahale karşısında Türkiye’nin etkinliği olmadığını belirterek, "Türkiye; felsefesi, yaklaşımı doğru olsa bile yanlış politikayla kendisini bölge sorunlarının dışına taşımıştır" dedi.
Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır’dan çok üzücü haberler geldiğini belirten Yeniçeri, halkın ciddi bedel ödemeye başladığını söyledi. Hükümetin haklılığının yanında yanlış politika izlediğini ileri süren Yeniçeri, Türkiye’nin bölgede etkinliği olmadığını, kanı durduracak ve kardeş kavgasını sona erdirecek girişimi bulunmadığını söyledi. Yeniçeri, "Türkiye, başından beri hem Suriye hem Mısır meselesinde doğru adım atmadı. Felsefesi, yaklaşımı doğru olsa bile yanlış politikayla kendisini bölge sorunlarının dışına taşımış, yani etkisiz eleman haline gelmiştir" dedi.
Lübnan’da 2 Türk pilotunun kaçırılması olayına değinen Yeniçeri, eylemin Suriye’de muhaliflerce kaçırılan 9 Şii hacının serbest bıraktırılmasına karşılık yapıldığı şeklinde değerlendirmeler bulunduğunu anımsattı. Yeniçeri, "Türk hedeflerine karşı girişilen terörist eylemler, genelde Türkiye’nin bölgede uyguladığı politikaların yan ürünüdür. Pilot kaçırma olayının, Türkiye’nin tepeden tırnağa Suriye’deki krize bulaşmasına yönelik bir tepki olduğu açıktır. Muhtemelen Hizbullah kontrolünde yapılmış eylemdir. Bir memleketin içindeki olaylardan dolayı, hiç ilgisi olmayan Türkiye suçlanıyor ve Türkiye’nin pilotları kaçırılarak, pilotlar rehin tutuluyor. Başka ülkede kaçırılanların serbest bırakılması isteniyor. Pilotların kaçırılmasından Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümet doğrudan sorumludur. AKP, Ortadoğu’da Türkiye’yi ilgilendirmeyen sorunlara hadsiz, hesapsız dahil olarak, Türkiye’yi bu ülkelerde hem taraf hem hedef haline getirmiştir. Bu ülkelerde iş yapan ya da bu ülkelere giden Türk vatandaşlarının işi bundan sonra çok daha zordur. Bu hükümet her yönüyle ithalatçı bir hükümettir. Cumhuriyet tarihinde dışarıdan bu kadar çok sorun ithal eden ilk hükümet Adalet ve Kalkınma Partisi olmuştur" diye konuştu.
Yeniçeri, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Terör örgütü yöneticisi Cemil Bayık’ın "Daha önce de çekilecektik, 28 Şubat süreci engelledi şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Yeniçeri, bu açıklamaların ciddiye alınmaması gerektiğini belirtti.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın TBMM’ye başörtüsüyle girilebileceğine ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine Yeniçeri, başörtüsünün insanların işe girmesi, görevde yükselmesi, herhangi bir yere girip çıkmasında sorun olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Herkesin bu hakkı, siyasi istismar konusu etmemek kaydıyla doyasıya içselleştirmesi gerektiğini kaydeden Yeniçeri, "Bu sorun aslında fiilen ortadan kalktı. Yasal çerçeveye oturtmak gerekiyor" dedi.
Öte yandan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, belediyelerin taşınmaz satışı ve kiralanmasıyla ilgili verdiği 324 soru önergesinin iade edilmesiyle ilgili dava açtığını söyledi.
(İHA)