BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.410,20
HABER /  GÜNCEL

Kocaoğlundan iddialı vaat!

İzmir'in CHP'li başkanı yeniden seçilmesi durumunda İzmirliler'e iddialı bir vaatte bulundu.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, ''2013 ile 2014 yıllarında İzmir'de yaşayan tüm hemşehrilerimizin gelirinde ve yaşam standartlarında yüzde 30-50 arasında artış olacak'' dedi.

Aziz Kocaoğlu, partisinin bazı belediye başkan adaylarıyla Türk-İş 3. Bölge Temsilciliğini ziyaret etti.

Temsilcilik binasının önünde üyelere hitaben konuşan Kocaoğlu, kendisine yönelik ''5 yılda İzmir'e bir şey yapmadığı'' yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını kaydetti.

Kocaoğlu, kent genelinde 20 milyon TL harcanarak 500 okulun bakımının yapıldığını, organik tarım ve çiçekçiliğin desteklendiğini, ibadethanelerin onarıldığını, ulaşım, tarım, kültür ve çevre konusunda çeşitli projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Kenti yönetenlerin insanı, toprağı, suyu ve havayı koruması gerektiğini belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

''İnsanlarımızın inancını, düşüncesini, mezhebini, rengini, etnik kökenini koruyarak kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatacakları bir yerdir İzmir. Türkiye'de tektir İzmir. İzmir kendi gücüyle kalkınabilecek bir şehir. Bunu yapacak her şeyimiz var. Yeter ki birbirimize sarılalım. 'İzmir halkı köpek sever' diyorsun. Adam köpek maması dağıtmak zorunda kalıyor. 'El ele tutulmayacak' diyorsun, adam kızıyla el ele gezmek zorunda kalıyor. Senin dokun tutmuyor. Asıl sorun bu. 'Benim kefilim başbakan' diyor. Adama dayanma ölür, duvara dayanma yıkılır. Halka dayan halka. Bizim kefilimiz 3,5 milyon İzmirli.''

Kocaoğlu, en ucuz suyun ve ulaşımın İzmir'de olduğunu, ekmek kalitesi ve dayanıklılığından ödün verilmeyeceğini belirterek, ''Rekabet koşullarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ekmek üretimini kontrol edecek'' diye konuştu.

Seçimin sandıkta kazanılacağını kaydeden Kocaoğlu, şunları söyledi:

''Manipülasyonlara müdahale edilecek. Tüm İzmirliler ayak oyunlarına önlem için kendi sandığında bir asker gibi nöbet tutacak. Aslında seçim vaatlerinde bulunmayan biriyim. Ama size şunu vadediyorum ki 2013 ile 2014 yıllarında İzmir'de yaşayan tüm hemşehrilerimizin gelirinde ve yaşam standartlarında yüzde 30-50 arasında artış olacak. İşsizlik oranı minimuma inecek.''

Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında ''İzmir Aziz'dir aziz kalacak'' diye tezahürat yapıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da 29 Martta sadece yerel yöneticilerin seçilmeyeceğini belirterek, ''Mahalli seçimlerde hükümete sağlam bir sarı kart göstereceğiz. 2009 erken genel seçiminde de kırmızı kart. Çünkü bu ülke insanının dayanacak gücü kalmadı'' dedi.