BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kocanın 2. dehşeti

İmam nikahlı eşini öldüren adam birinci eşinide bıçakla öldürdüğünü söyledi.

Abone ol

İzmir'in Buca İlçesi'nde okuldan alıp imam nikahıyla yaşamaya başladığı 15 yaşındaki Elif Koç'u bıçaklayarak öldüren 22 yaşındaki T.A. hakkında, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. T.A.'nın, ilk eşini de bıçaklayarak öldürdüğü, ikinci eşi tarafından da, şiddet uyguladığı gerekçesiyle terkedildiği ortaya çıktı.

İlköğretim okulunda öğrenim görürken, başlık parası karşılığı imam nikahıyla evlendirilen talihsiz Elif Koç'un yaşamını 15 yaşında son verdi.

Aslen Karslı olan T.A., aynı kentteki ilköğretim okulunda okuyan 15 yaşındaki E.K. ile imam nikahı kıyıp birlikte yaşamaya başladı. Günlük işlerde çalışarak geçimini sağlayan T.A., 1.5 ay önce, genç kadını İzmir'deki annesi Y. ve ablası S.A.'nın yanına getirdi. Bu arada, iddiaya göre, genç kızın babası Y.K., T.A.'dan daha önceden sözünü aldığı 5 bin YTL başlık parasını istedi. Parayı bulamayan T.A., Y.K. ile bu konuda telefonda tartışmaya başladı. Telefon konuşmalarındaki tartışmayı duyunca evi terketmek isteyen E.K., mutfaktaki bıçağı kapan T.A. tarafından göğsünden ve boğazından yaralandı.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine giden polis, zanlı T.A.'yı yakalarken, ağır yaralanan E.K., Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Doktor Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedildi. Tedaviye alınan E.K., yaşam mücadelesini kaybetti. Adliyeye sevkedilen T.A. tutuklandı.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcılığı, sanık T.A., hakkında `Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. T.A., verdiği ilk ifadesinde eşiyle imam nikahlı olarak yaşadıklarını, kendisini Kars'tan alıp İzmir'e getirdiğini belirtip, "İlk eşimi bıçala öldürdüm. Hapiste yattıktan sonra memleketime gittim. İkinci kez evlendiğim A.A., evi terk edip gitti. Burada E.K.'yi, babasından 5 bin YTL başlık parası karşılığında aldım. Fakat parayı denkleştiremedim. İzmir'e gelip yaşamaya başladık. Günlük işlerde çalışmaya başladım. Her gün iş bulmakta zorlanıyordum. Babası sürekli telefonla arayıp parayı istiyordu. Olay günü E.K da babasıyla olan telefon konuşmamıza şahit oldu. Evi terk etmek istedi. Ben de korkutmak amacıyla bıçağı rastgele savurdum. Kanlar içerisinde kaldı. Amacım onun gitmesini engellemekti. Öldürdüğüm için üzgünüm" dedi. Sanık T.A., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

İLK EŞİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ
Zanlı T.A.'nın, 16 yaşında evlendiği ilk eşi Gönül A.'yı, 2002 yılında yine bıçaklayarak öldürdüğü öğrenildi. Bu olayın ardından tutuklanan T.A.'nın, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, dört yılını cezaevinde tamamladıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı. T.A.'nın cezaevinden çıktıktan sonra Ayşegül A. İle yaşamını birleştirdiği, ancak sürekli şiddet uyguladığı gerekçesiyle terkedildiği ve ayrı yaşamaya başladıkları öğrenildi.