BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.454,48
HABER /  GÜNCEL

Kocaman'ın yüzü dışarıda gülüyor

Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe artık deplasman maçlarını da kazanıyor

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında, son 10 yılın en kötü deplasman performansını sergileyen teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, artık deplasmanda da kazanıyor.

Ligde Gençlerbirliği ile 7 Mart Pazartesi günü Ankara deplasmanında karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, ligde rakip sahadaki son 3 maçından da galip ayrılmayı başardı.

Ligin ilk yarısında kendi sahasında yaptığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alarak ligde en iyi iç saha performansını sergileyen takım olan Fenerbahçe, deplasmanda son 10 yılın en kötü performansını göstererek, 8 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi almıştı.

İkinci yarıya Antalya deplasmanında Medical Park Antalyaspor karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle başlayan Fenerbahçe, 20. haftada Manisa deplasmanında Manisaspor'u 3-1, 22. haftada da deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş'ı 4-2 yenmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği deplasmanından da galibiyetle ayrılırsa, teknik direktör Kocaman yönetiminden ilk kez üst üste 4 deplasman galibiyeti almış olacak.

İLK YARIDA İLK 3 DEPLASMANDA 3 PUAN ALMIŞTI

Fenerbahçe, ligin ilk yarısında ilk 3 deplasman maçında sadece 3 puan alabildi.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak çıktığı ligdeki ilk deplasman maçında Trabzonspor'a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, 2. deplasman maçında ise Kayserispor'a 2-0 yenildi.

Sarı-lacivertliler, ligin 6. haftasında Kasımpaşa'yı 6-2 yenerken, Kocaman sarı-lacivertli takımın başında ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında ise 3 deplasman maçından 9 puan çıkardı.