BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! BM'den tüyler ürperten açıklama!

Kobani'den gelen son dakika bilgilerine göre Peşmerge'nin ağır silahlarla başlattığı saldırı sürerken BM'den IŞİD için şok bir açıklama yapıldı...

Abone ol

Kobani’de bulunan Peşmerge Güçleri’nin IŞİD mevzilerine yönelik top atışlarının sürdüğü bildirilirken BM'nin Suriye temsilcisi şehirdeki savaşta IŞİD'in kimyasal kullandığını açıkladı.

Kobani-Suruç sınırında bulunan Rûdaw muhabiri, bugünkü çatışmalaraın önceki 2 güne nazaran daha hafif olduğunu, peşmergenin top atışlarının ise aralıklı sürdüğünü belirtti.

Peşmergenin 57’lik top mermileriyle IŞİD’in Mınaze köyünü bombaladığını aktaran muhabirimiz, IŞİD’in mevzilendiği Kobani’nin güneyindeki Memite köyüne de top atışlarının yapıldığını kaydetti.

Kobani’deki çatışmaların, Mıştenur Tepesi, sebze hali, Kobani Belediyesi ve Hola Azadi çemberinde yoğunlaştığı bildirildi.

Rûdaw muhabiri, sabah saat 06:00’dan bu yana kentte çatışmalar meydana geldiğini bildirdi.

IŞİD mensupları, sabah saatlerinde sokaklara 2 kez havan topu atarken, Peşmerge Güçleri saldırıya karşılık verdi. Peşmerge, IŞİD’in mevzilendiği Kaniyê Kurdan (Kürt Pınarı) mahallesine çok sayıda roket ve havan topu mermisi attı.

IŞİD'İN İNTİHAR SALDIRILARI HAYLİ AZALDI

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun uçakları, Kobani semalarında keşif uçuşu yaptı.

Öte yandan, son günlerdeki hava saldırılarının ardından, IŞİD’in bomba yüklü araçlarla gerçekleştirdiği intihar saldırılarının hayli azaldığı gözleniyor.

IŞİD’in işgal girişimiyle başlayan ve 2 ayını geride bırakan savaşta, kentin doğusu IŞİD mensuplarının, batısı da Kürt güçlerinin elinde bulunuyor. Savaş, yoğun olarak iki bölgenin tam ortasındaki bölgelerde devam ediyor.

BM'DEN SARSIZI KOBANİ İDDİASI: IŞİD KİMYASAL KULLANDI!

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Temsilcisi Beşar Caferi, IŞİD’in Kobani’de kimyasal silah kullandığını iddia etti.

BM Güvenlik Konseyi’nin özel oturumunda konuşan Beşar Caferi, IŞİD’İn Kobani’de kimyasal silah kullandığına dair ellerinde belgeler olduğunu ve bu konuda rol oynamak istediklerini söyledi.

Caferi, Fransa temsilcisinin, “Suriye rejimi IŞİD’e destek veriyor” sözlerini eleştirdi ve IŞİD’in Irak El-Kaide’sinden doğduğunu ve bazı Arap ülkelerinden destek aldığını ifade etti.

Caferi, “72 Suudi din alimi, Müslüman gençlerin Suriye’ye gidip cihada katılması için teşvik ediyor. Suudi Arabistan devleti madem ki IŞİD’e karşı, neden bu duruma müsaade ediyor” diye sordu.