BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Afrika'da bir ilk...

Erdoğan'ın Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’ya yapacağı ziyaret bir ilke sahne olacak...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da düzenlenecek 2.Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne katılacak.

Bu ziyarette bir ilk yaşanacak ve ilk defa Ekvator Ginesi’ne Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ziyaret gerçekleştirilecek. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra iş dünyasından yaklaşık 200 kişi yer alacak.

EN FAZLA YARDIM YAPAN 3. ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye’nin Kara Kıta’ya bakışı Batılı ülkelerden çok faklı...İnsani değerleri ön planda tutan Türkiye, ABD ve İngiltere’den sonra en fazla insani yardım yapan 3. ülke konumunda.

Buna bağlı olarak son 10 yılda Afrika kıtasıyla siyaset, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi birçok alanda hızlı ilerleme sağlayan Türkiye, kıtadaki büyükelçilik sayısı ve ticaret hacmini de büyük ölçüde artırdı.

TİCARET HACMİMİZ 23,4 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Türkiye’nin ticaret hacmi 9 milyar dolardan 23,4 milyar dolara, Sahra Altı Afrika ile ticaret ise 750 milyon dolardan 7,5 milyar dolara çıktı. 2003 yılında Afrika açılımını başlatan Türkiye, Afrika ile olan ilişkilerinde diğer ülkelerin bir adım önüne geçti.

Türkiye bu yolda Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da düzenlenecek 2.Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne katılacak. Afrika'da ilk kez düzenlenen zirveyle Türkiye-Afrika ilişkilerinin kurumsal bir yapıya kavuşması sağlanacak.