BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD'ten Kürtlerin kalbinde bombalı intihar saldırısı!

Peşmerge güçleri Irak ve Kobani'de IŞİD'le savaşmaya devam ederken Erbil'de bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlendi...

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Başkenti Erbil’de bomba yüklü araçla bugün düzenlenen intihar saldısında 4 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi de yaralandı. Saldırı Valilik binasının önünde gerçekleşti.

Erbil Valiliği’ne, bugün saat 11:50’de bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Olayda 2’si sivil, 2’si polis 4 kişi hayatını kaybederken, saldırgan da öldü. Olayda, 29 kişi de yaralandı.
 
Patlamada çevrede bulunan 20 dolayında araç da ciddi hasara uğradı. Kürdistan Bölgesi Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, başkentte durumun sakin ve kontrol altında olduğu belirtildi. Açıklamada, saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği, kamuoyuna daha sonra konuyla ilgili bilgilendirme yapılacağı aktarıldı.

İNTİHAR SALDIRISINI BİR KADIN MI DÜZENLEDİ?

Erbil’de bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen kişinin kadın olduğu öne sürüldü.
 
Saldırıda yaralanan bir genç, olay yerinde, ters yönde park halinde beyaz renkli Hyundai marka aracın içinde bir kadını gördüğünü söyledi.
 
Rûdaw’a konuşan genç, valilik binasının yanından geçtiğini söyleyerek, “Biraz uzaklaşmıştım ki patlama meydana geldi” dedi.

Patlamanın ardından araçta çekilen bu görüntüde, bir kadın ayakkabısı görülüyor. Bu da yaralı gencin iddiasını güçlendiriyor.
 
Erbil Valisi Nevzat Hadi, soruşturmanın devam ettiğini ve eylemcinin kimliği konusunda daha sonra açıklama yapılacağını söylemişti.

"IŞİD'E KARŞI SAVAŞTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!"

Kürdistan Bölgesi Başkanı Yardımcısı Kosret Resul Ali, bombalı saldırı konusunda, “IŞİD’e karşı savaşımızdan soğuyacak veya vazgeçecek değiliz” dedi.
 
Kosret Resul, bugün Erbil Valiliği’ne yapılan intihar saldırısı konusunda yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, “Bu tarz saldırılarla IŞİD’e karşı savaşımızdan soğuyacak veya vazgeçecek değiliz. Kürdistan’ın her karış toprağını teröristlerden temizleyene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesi yer aldı.
 
Başkan Yardımcısı, Erbil halkından olası terör eylemlerinin önüne geçmek için güvenlik güçlerine yardımcı olmasını istedi.

IŞİD'LİLER SALDIRISI SONRASI BİRBİRLERİNİ TEBRİK ETTİ

Erbil Valilik binasını hedef alan saldırıdan sonra IŞİD’lilerin birbirini tebrik ettiği öğrenildi.
 
Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, IŞİD örgütü mensupları telsizlerle patlama sonrası birbirlerini tebrik ederek, moral vermeye çalıştı.
 
Telsizlerle IŞİD’liler arasında geçen diyalogda, bugün araçla intihar saldırısı düzenleyen kişi kastedilerek, “Bir arkadaşlarının daha cennete gittiği” dile getirildi. Başkent Erbil’deki intihar saldırısından duydukları “mutluluğu” Twitter’dan da paylaşan IŞİD örgütü, henüz patlamayı üstlenmedi.

kh20141119001-(6).jpg

kh20141119001-(5).jpg

kh20141119001-(3).jpg

kh20141119001-(1).jpg

kh20141119001-(2).jpg


80618image1.jpg