BIST 10.256
DOLAR 32,20
EURO 34,67
ALTIN 2.449,94
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika! IŞİD'den şok Bağdadi açıklaması!

IŞİD'e yakın kaynaklar, Ebubekir el-Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonrası öldüğünü doğruladı.

Abone ol

Kobani son dakika haberlerine göre IŞİD'e yapılan saldırılar sırasında IŞİD Lideri Bağdadi'nin yaralandığı öğrenilmişti. El-Bağdadi ile ilgili son durum ise henüz net değildi. Alınan son dakika bilgisine göre Kobani'de yaşanan olaylar sonucu Bağdadi öldü.

IŞİD'e yakın kaynaklar, Ebubekir el-Bağdadi'nin yapılan saldırı neticesinde öldüğünü doğrularken IŞİD yeni bir lider seçmeye hazırlanıyor.

Ajansların haberine göre; IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD, Twitter adresinden yaptığı açıklamada bu olayı doğrulamıştı. Bugün konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. IŞİD'e yakın kaynaklar, Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı. Saldırıda Bağdadi’nin yanından ayırmadığı sağ kolu sayılan yardımcısı Abdülrahman Eleferi’nin de öldüğü kaydedildi.

"YENİ BİR HALİFE ADAYI BELİRLEYECEĞİZ"

IŞİD'e yakın Twitter hesabı konuyla ilgili; "Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz" açıklaması yaptı. 

bagdadi.20141111065534.jpg

IRAK TELEVİZYONU: FELLUCE YAKINLARINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Reuters'ın Irak devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Irak'ın Felluce şehrine düzenlenen hava operasyonu sonucunda öldürüldüğünü açıkladı.

PENTAGON'UN AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren ise, Irak'ta hava saldırısında yaralandığı belirtilen IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin şu andaki durumunu bilmediklerini açıkladı. Sözcü, yaptıkları saldırıda "örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini" hedeflediklerini fakat son durum hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

IRAK SAVUNMA BAKANLIĞI YARALANDI DEMİŞTİ

Irak Savunma Bakanlığı, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Cuma günü düzenlenen bir hava saldırısında yaralandığını açıkladı.

Irak Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Musul yakınlarında düzenlediği hava saldırısında, IŞİD komutanlarının hedef alındıklarını duyurdu.

ebubekir-el-bağdadi.jpg

Irak Devlet Televizyonu da saldırıda el-Bağdadi'nin yardımcılarından birinin öldüğünü bildirdi.

BBC'ye konuşan Pentagon Sözcüsü Tuğamiral John Kirby ise, IŞİD liderinin yaralandığına yönelik açıklama ile ilgili olarak "Bu yönde bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

Son bir yılda Suriye ve Irak'ın önemli bir bölümünü işgal eden IŞİD örgütünün lideri Ebubekir El-Bağdadi, örgütün Musul kentini ele geçirmesinin ardından "halife”liğini ilan etmişti.

ABD, el-Bağdadi'nin yakalanmasına yardımcı olacak kişi ya da kişilere 10 milyon dolar ödül vaadetmişti.

BAĞDADİ İLK KEZ YÜZÜNÜ BU VİDEO İLE GÖSTERMİŞTİ

Yakalanan IŞİD komutanından şaşırtan yanıt

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikleri tarafından esir alınan IŞİD komutanı Abdulhadi Ubeyd, "Kobani'de ne yapıyorsun" sorusuna, "vallahi bilmiyorum" yanıtını verdi.