BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da polisle küfür gerilimi!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gün önce polisin zırhlı araçtan küfrettiği iddiası üzerine çok sayıda vatandaş yetkililerin özür dilemesi talebiyle çarşı merkezinde bir araya gelirken, dağılımdan sonra olaylar çıktı. Polisin küfürlü anonsunun videosu

Abone ol

İNTERNETHABER- Yüksekova Kobani gösterilerinden sonra bir kez daha gerildi. İddialara göre ilçe merkezindeki bir grup göstericiye müdahale sırasında, önceki gün zırhlı polis aracından ağır küfürler edildi. Sorumluların özür dilemesi için eylem başlatan göstericiler polisle çatışırken, olayla ilgili olarak hem ilçe kaymakamlığı hem de valilik inceleme başlattı.

Hakkari Yüksekova'yı karıştıran polis anonsunun görüntüleri sosyal medyaya düşerken şehirdeki gerilim sürüyor. ilçede iki gün önce, polisin zırhlı araçtan küfür ettiği iddiaları üzerine çok sayıda vatandaş yetkililerin özür dilemesi talebiyle çarşı merkezinde bir araya gelirken, dağılımdan sonra olaylar çıktı.

O VİDEO SOSYAL MEDYADA

Sosyal medyaya düşen ve o olay anına ait olduğu iddia edilen görüntülerde polisin caddeden geçerken zırhlı araçtan magafonla sinkaflı küfürler ettiği duyuluyor. "O... çocukları" diyerek çevreye seslenen polis memurunun ettiği küfürler Twitter'da sert tepkilere konu oldu. 

DBP'Lİ YETKİLİLER POLİSLE GÖRÜŞTÜ

Olayların büyümesi üzerine DBP yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Görüşme sonrası toplanan kalabalık, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya geldi. Zaman zaman sloganlar atan kalabalık, yetkilerin gelip bizzat özür dilemesini istedi. Göstericilerle görüşen polis amiri ise konunun soruşturulduğunu ve bu nedenle özür dilemeyi kabul etmediği belirtildi. 

’TEŞKİLATIMIZIN TASVİP ETTİĞİ BİR DURUM DEĞİLDİR’

Olayların daha da büyümesi üzerine kalabalığın bulunduğu bölgeye gelen Güvenlik Büro Amiri Mahmut Baloğlu, konunun valiliğe intikal ettiğini ve bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Böyle bir olayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını ve konunun görüşme heyetini aktarıldığını söyleyen Baloğlu, kalabalığın dağılmasını istedi.

OLAYLAR ÇIKTI

Kalabalığın tamamen dağılmasının ardından yüzü kapalı bir grup gösterici, ellerindeki havai fişek ve molotofkokteyliyle tekrar Oslo Oteli önüne doğru yürüyüşe başladı. Eczaneler Sokağı’nda bekleyen polisler kendilerine taş ve havai fişek atılınca göstericilere plastik mermi ve gaz bombaları ile müdahale etti. Olayların arasında kalan vatandaşlar ve öğrenciler ise zor anlar yaşadı. Olaylar nedeniyle esnafın da kepenk indirmek zorunda kaldığı ilçede gerginlik devam ediyor.

İŞTE ORTALIĞI KARIŞTIRAN O KÜFÜRLÜ ANONS