BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.398,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kleptoman hırsız bu sefer karpuz çaldı

Hırsızlıktan sabıkası olan yaşlı bir kişi 2 marketten hırsızlık yaparken güvenlik kameralarına yakalandı

Abone ol

Adana'da "Kleptomani" hastalığı bulunan ve hırsızlıktan sabıkası olan yaşlı bir kişi 2 marketten hırsızlık yaparken güvenlik kameralarına yakalandı. Şahıs daha sonra girdiği bir marketten ise 2 karpuz çalarken polis tarafından yakalandı.

Olay merkez Seyhan ve Çukurova ilçelerinde bulunan marketlerde meydana geldi. İddiaya göre, ihtiyacı olmadığı halde hastalık şeklinde çalma dürtüsü olan M.A.(60), bir günde iki marketten toplam 700 liralık malzeme çaldı. Yaşlı adamın marketlere girip müşteri gibi alışveriş sepetini doldurduktan sonra kasaya geldiğinde, kasiyeri oyalayarak ücret ödemeden marketlerden ayrıldığı ortaya çıktı. Yaşlı adamın yaptığı bütün bu hırsızlık olayı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
Polis market yetkililerinin başvurusu üzerine güvenlik kameralarını izleyerek hırsızın peşine düştü. Çok sayıda hırsızlıktan sabıkası olduğu için polisin hırsızı bulması zor olmadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube güven timlerinin tanıdığı bir isim olan M.A. kısa sürede yine iş üzerindeyken yakalandı. Bu kez de bir marketten iki karpuz çalan M.A. karpuzlarla birlikte yakalandı.
Güven timleri tarafından yakalanan şahıs polis merkezine getirildi. Şahıs burada verdiği ifadede maddi durumu iyi olmasına rağmen "Kleptomani" hastalığı olduğu için hırsızlık yapmadan duramadığını söyledi. Şahsın çok sayıda hırsızlıktan sabıkası olduğu ve bu nedenle İngiltere'de bulunan ağabeyi Veli A. adına hazırlanmış sahte kimlikle yaşamını sürdürdüğü ortaya çıktı.

Uzmanlar ise bazı kişilerde ihtiyacı olmadığı halde hastalık şeklinde görülen çalma dürtüsü bulunduğunu buna "kleptomani" adı verildiğini, hırsızlık yapan kimselere de "kleptoman" dendiği belirtildi. Bu şekilde hırsızlık yapanların genellikle orta yaşlı veya yaşlı insanlar olduğu ve çaldıkları şeylerin aslında satın alabilecekleri önemsiz eşyalar olduğu kaydedildi.