BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

KKTC'den Afrika'ya yardım köprüsü

KKTC Din İşyeri Başkanlığı, Afrika'ya yardım kampanyası başlattı

Abone ol

KKTC Din İşleri Başkanlığı, ''Afrika'ya Yardım Kampanyası'' başlattı. Kampanya hakkında bilgiyi KKTC Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, verdi.

Atalay, Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi olmak üzere 40 milyonluk Afrika'nın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, on binlerce insanın açlıktan öldüğünü kaydetti.

Başta çocuklar olmak üzere pek çok insanın yaşamını yitirmekte olduğunu belirten Atalay, ''Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, birilerinin aç olduğunu bildiğimiz halde tok yatmamak, insanlığın huzuru için elimizdekileri paylaşmak, Allah'ın dünya ve ahirete yardımını kazanmak için darda olana yardım etmek ve gönül köprüleri kurmak için Din İşleri Başkanlığı olarak bir kampanya başlatıyoruz'' dedi.

Atalay, bu çerçevede, vatandaşların fitre ve zekatlarından bir kısmını Afrika'daki insanlara vererek, oralarda açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalanlara bir lokma ekmek ve bir yudum su ikram etmiş olacağını söyledi.

Kampanyaya KKTC'de faaliyet gösteren KKTCELL ile Telsim operatörlerinin katıldığını, bağış yapmak isteyenlerin her iki operatörde 5601'e SMS atarak 5 TL bağış yapabileceğini bildiren Atalay, ''Bu şekilde yapacağımız yardımların, Afrika'da açlıktan ölen insanların hayata tutunmasını sağlayacağını ümit eder, yardımlarınızın kabulünü yüce Allah'tan niyaz ederim'' dedi. Atalay, SMS yoluyla yardım yapamayacak olanların ise Kıbrıs Vakıflar Bankasındaki 11-300-2143 numaralı hesaba bağış yapabileceğini belirtti.

Kampanyanın 2 Eylül Cuma günü tamamlanacağını ifade eden Atalay, bir soru üzerine, kampanya için atılacak SMS'lerden vergi alınmayacağını, bu konuda her iki operatör ve Maliye Bakanlığından gerekli iznin alındığını kaydetti.