BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  GÜNCEL

Korucu öldüren PKK'lılara operasyon

Korucu Mustafa Akçiçek'i öldüren teröristlere yönelik operasyon sürdürülüyor

Abone ol

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dün akşam yol kesip otomobilden indirdikleri geçici köy korucusu 56 yaşındaki Mustafa Akçiçek'i başına iki kurşun sıkarak öldüren PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyon sürdürülüyor.

Ormanlık alana kaçan PKK'lıların, güvenlik güçlerinin geçiş yoluna tuzakladığı bir bomba da bulundu.

Nazımiye İlçe merkezinde oturan ve geçici köy korucusu kadrosunda 15 yıldır Hükümet Konağı'nda bekçilik yapan Mustafa Akçiçek, dün akşam saatlerinde 2 yakını ile kiraladıkları ticari araçla akrabalarının yaşadığı Ramazan Köyü'ne giderken, bindikleri aracın önü Doğantaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından kesildi. Silah tehdidi ile araçtakileri indiren teröristler, bir süre sorguladı. Ardından Mustafa Akçiçek'i, devletle işbirliği yaptığı ve PKK'lıların yerlerini askerlere ihbar ettiği gerekçesiyle otomobilden uzak bir noktaya götüren teröristler burada uzun namlulu silahla vurup öldürdü. Ticari taksi de bulunan diğer kişilere dokunmayan teröristler, bölgeden kaçtı.

Öldürülen korucu Mustafa Akçiçek'in cenazesi sabah erken saatlerde olay yerinden jandarma özel harekat timleri tarafından alındı. Olay yerinde savcı da inceleme yaparken, Akçiçek'in cenazesi yapılan otopsinin ardından Nazımıye Cemevi Morgu'na götürüldü.

Korucu öldüren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri geniş kapsamlı başlattığı operasyon sürdürülüyor. Operasyonlar daha çok, Ramazan, Doğantaş, Büyükyurt köyleri kesimlerinde yoğunlaştırıldı. Sabahan erken saatlerinde bu bölgelere Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli birlikler indirilerek, teröristler takibe alındı. PKK'lıların bulunduğu alanlar ise Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı.

YOLA BOMBA TUZAKLADILAR

PKK'lılar kaçarken güvenlik güçlerinin geçiş yoluna bomba tuzakladığı belirlendi. Nazımiye-Dereova arasındaki asfalt yola tuzaklanan bombanın hem uzaktan kumandalı hemde kablo bağlantılı olduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri tuzaklanan bombayı etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.