BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL

Rusya Libya'ya yaptırım uygulamaya başladı

Rusya Federasyonu Başkanı Medvedev, Kaddafi'nin yakın çevresinin mal varlıklarının dondurulması ve Libya uçaklarına ticari uçuşların yasaklanması kararı aldı.

Abone ol

Rusya'da Kaddafi yanlısı gösteriler yapıldı

Rusya, Libya hükümetine karşı, Albay Muammer Kaddafi ve yakın çevresinin mal varlıklarının dondurulması da dâhil olmak üzere yaptırım uygulanması kararı aldı.

Rusya Federasyonu Başkanı Dimitri Medvedev'in imzaladığı kararnameye göre Libya uçaklarının ticari amaçlı uçuşlar için Rusya hava sahasını kullanmasına da izin verilmeyecek.

Gözlemciler, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararı nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldığını söylüyor.

Rusya, beş ay önce, Libya'ya karşı yaptırım uygulama kararı alan Güvenlik Konseyi kararına rağmen neden şimdiye kadar yaptırım uygulamayı reddettiğini ise henüz açıklamadı.

Kaddafi'ye bağlı güçler: Brega elimizde

Bu arada, Libya hükümeti, ülkenin doğusundaki petrol zengini Brega kasabasında kontrolü hâlâ elinde bulundurduğunu söylüyor.

İsyancılar ise daha önce yaptıkları bir açıklamada, kasabayı ele geçirdiklerini duyurmuştu.

Libya devlet televizyonunun Brega'da olduğunu söyleyen bir muhabiri, "sıçanlar" ve "NATO'nun isyancıları" olarak adlandırdığı isyancıların kasabayı ele geçirdiği iddialarını yalanladı.

İsyancılar, Salı günü yaptıkları açıklamada, Brega'nın yerleşim yerlerinden oluşan bir bölgesini ele geçirdiklerini açıklamış ancak kasabada hâlâ Kaddafi'ye bağlı askerlerin bulunduğunu kabul etmişti.