BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kızlar tuvalete böyle gidiyor

Anadolu'da yüzlerce okulda tuvalet yok. Onlar sadece okumak istiyor. Haydi gelin sevindirin bu minik yürekleri.

Abone ol

İNTERNETHABER- Okullarda sadece eksik olan tuvalet değil.. Ayakkabı, kırtasiye oyuncak, çizme, silgi, kalem, defter, masa gibi birçok eksikler mevcut..

Bırakın bilgisayarla tanışmayı.. En temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar.. Minik öğrencilere yapacağınız katkılarla sevindirmenin tam sırası..

GENÇ GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ

Genç Gönüllüler Derneği'nin organizasyonu ile devam eden "Okulumuza tuvalet!" kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. İhtiyaçların tarlada giderilmesi ve kovalarla su taşınması gibi görüntüler 21. yüzyılda Türkiye'ye yakışmıyor.

HAKKARİ VE ERZURUM'DA SIKINTI HAF SAFHADA

Hakkari'de 68 köy okulunda tuvalet yok. Örneği bu ilde Beyyurdu Köy okulunda 10 yıldır tuvalet yok.. Keza Erzurum'da da aynı sıkıntı söz konusu. Erzurum'dan ilköğretim okulu öğretmenliği yapan Betül Figen Çelik. "1.sınıf öğrencilerim benden tuvalet için izin istediklerinde o tenekeden yapılmış derme çatma kulübeye gidiyorlar" diye konuştu.

TUVALET KABİNİ İNŞA EDEMEYİNCE

Adıyaman Gerger ilçesi Kayşazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki "çağdışı manzaraları" değiştirmeye çalışan okulun fedakar öğretmeni Ahmet Elmacı, öğretmen maaşıyla tuvalet kabini inşaat etmeye çalıştı. Ancak bunu ekonomik zorluklar nedeniyle başaramadı.

Mahmut Şanlıer ve Onur Cantimur adındaki iki genç bir gazetee okudukları bu olaydan etkilenerek gönüllü olup harekete geçti.

Kampanya 17 şubat 2009 yılında "Okulumuza tuvalet sosyal sorumluluk projesi" adı altında başladı.  Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF arasında protokol imzalanması düşünülüyor.

SİGİL NE?

Tuvaleti olmayan okulların öğrencilerinde 'sigil' belirtileri mevcut. Bu hastalık zaten kalabalık olan sınıflarda çabuk yayılıyor. Küçük ve daha düz yüzeylidirler. Sayıları çok olabilir. 20-100 arasında sayıya ulaşabilirler. Her yerde görülebilirler. Çocuklarda ve yüzde en çok ortaya çıkarlar.

BİR DÖREM KIZLAR DERE YATAĞINA ERKEKLER TARLAYA GİDİYORDU

Tuvaletsiz okullardan biri de Aşağıcimik Köyü İlköğretim Okulu idi. 9 yıl önce yapılan okulda okuyan 5. sınıf öğrencisi Pınar Gökur da okullarında tuvalet olmadığı için diğer arkadaşları gibi dere yatağına giderek ihtiyacını görüyordu. Gökur'un "Dere yatağına giderken utanıyorum. Okulumuza tuvalet ve bilgisayar istiyoruz" şeklindeki feryadı duyuldu ve sorun giderildi. Artık bu okulda tuvalet var.

BU SİTEYE GİRİN

Sizin de çorbada tuzumuz olsun diyorsanız bu siteye girin ve bu anlamlı kampanyaya destek olun.. İletişim için adresler ve telefon numaraları mevcuttur.

OKULUMUZA TUVALET

KIZLAR TUVALETE BÖYLE GİDİYOR