BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taksiciler dört gözle açılım bekliyor

Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, taksici esnafının da Başbakan Erdoğan'dan destek beklediğini ifade etti.

Abone ol

Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, "Başbakanımızdan bir kereye mahsus taksici esnafına, ÖTV ve KDV den muaf tutularak, uzun vadeli ve düşük faizli kredilerle araçlarını yenileme şansı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Yaşanan ekonomik kriz ortamı tüm kesimleri etkilediği gibi taksicileri de olumsuz etkiledi. Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz da yaptığı açıklamada taksicilerin sorunlarına değindi. Yılmaz, "Ülke genelinde yaklaşık 127 bin 350 civarında ticari taksi faaliyet göstermektedir. Bu araçların yüzde 60'ı eski araçlardan oluşmaktadır. Yaşanan ekonomik krizler tüm esnafımız etkilediği gibi taksici esnafını da etkilemektedir. Taksici esnafımız günün şartlarına ayak uyduramadığı ve aracını yenileyemediği için geçimini sağlamakta güçlük çekmektedir. Ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar ile ülkemizde hala taksicilik yapılması, ülke ekonomisine de zarar vermektedir.

Bu nedenle Sayın Başbakanımızdan bir kereye mahsus taksici esnafına, ÖTV ve KDV den muaf tutularak, uzun vadeli ve düşük faizli kredilerle araçlarını yenileme şansı verilmesini talep ediyoruz. Önemli bir turizm potansiyeli olan ülkemizde turiste yeni araçlarla hizmet vermek; hem turizme katkı sağlayacak hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldıracaktır. Ayrıca vatandaşımız da güvenlik donanımlı ve konforlu araçlarla seyahat edebilecektir" dedi