BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  GÜNCEL

Bu kez silahlar İstanbul'da yakalandı

Yine ihbar...Yine silah...Yine asker... Ankara'daki kamyon vakasından sonra benzer bir durum İstanbul'da yaşandı

Abone ol

İstanbul'dan Bingöl'e giden otobüsün içinde uzun namlulu silahlar bulunduğu şeklindeki ihbar polisi alarma geçirdi.

Sultanbeyli Terminalinden hareket ettiği öğrenilen Has Bingöl firmasına ait 12 AH 555 plakalı otobüs Ankara otobanına girdikten sonra, polis ekipleri tarafından izlenmeye başladı. Otobüs, Opet Mehmetçik Vakfı Tesisleri yakınında polis ekiplerince durduruldu. Yapılan incelemede silahların askeri personele ait olduğu anlaşıldı.

İHBAR DOĞRU ÇIKTI AMA OTOBÜSTE GÖREVLİ ASKERLER VARDI

Uzun Namlulu silah ihbarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı otoyol polisi terör ve güvenlik şube ekipleri alarma geçti. Kısa sürede olay yerine çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi geldi. Otobüste yapılan ilk incelemede uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı yapılan kişilerin askeri personel olduğu tespit edildi.

Detaylı incelemede otobüste bir astsubay ve iki erin bulunduğu ve silahların askeri personele ait olduğu belirlendi. Görev kağıdını ve kimliğini polis ekiplerine gösteren astsubayın verdiği bilgiler doğrultusunda Bingöl'ün Genç ilçesinde yakalanan bir asker firarisinin İstanbul'a getirilerek 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na teslim edildiğini ve Bingöl'e geri döndükleri öğrenildi.

İncelemelerin uzun sürmesi nedeniyle otobüs yolcuları aşağı inerek otoban kenarında beklediler. Adını vermek istemeyen otobüs sürücüsü otobüste silah bulunduğu şeklinde ihbar yapıldığını belirterek ”Ancak otobüsteki kişiler askeri personel silahlar da onlara ait. Bir askeri İstanbul'a teslim etmişler geri dönüyorlarmış” diye konuştu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve polisin kısa süreli görüşmesinin ardından yolcular ve askeri personel araca binerek otobüs yoluna devam etti.

ANKARA'DAKİ İHBAR

10 Mart tarihinde saat 15.57’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne gönderilen e-mail'de “06 BJ 9915 plakalı MAN kamyona dikkat!!! Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu ve ‘Kozmik Oda’da yapılan aramalardan sonra Seferberlik üyeleri telaşa düştü. Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu kullanmış olduğu sivil personelden bütün kirli silahları birer birer toplayarak Ankara’ya getirtiyor. Az önce Afyon’dan yola çıkan ve Ankara’ya gelecek 06 BJ 9915 plakalı Man kamyona uzun namlulu silahları olan şahıslar nezaret ediyor. Polisten kurtulmak için araca subay kimliği taşıyan silahlı bir kişi bindirildi. Bu aracı mutlaka kontrol edin, ama dikkatli olmalısınız. Çünkü silahlara nezaret eden uzun namlulu silah taşıyan kişi gerekirse çatışmaya girmeye de hazır olacak. Sevkıyatın ilk durağı Ankara, silahlar burada elden geçirildikten sonra namluları temizlenecek, seri numaraları değiştirilecek.” maili atılmış, yapılan soruşturmanın ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.

M. Akif ERDEM/İSTANBUL,(DHA)