BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızından anneye sınav kurşunu

Sınavlarla ilgili aile içi tartışmalarda böylesini duymamıştık. Annesinin yasağı karşısında kız çocuğu çılgına döndü.

Abone ol

Adana'da bir kız çocuğu, okula göndermediği ve Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girmesini engellediği iddiasıyla annesini tabancayla vurarak öldürdü.

Ova Mahallesi'nde, Seyhan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Rabia A. (12), bir süredir okula göndermediği ve SBS'ye girmesine izin vermediği iddiasıyla annesi Songül A. (39) ile tartıştı.

Rabia A, Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev yaptığı bildirilen babasına ait ruhsatlı tabancayla annesi Songül A'yı başından vurarak öldürdü.

Songül A'nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Rabia A. gözaltına alındı.

AİLESİ OKULDAN NEDEN ALDI?

[PAGE]

  


Annesini tabancayla öldüren ilköğretim 7. sınıf öğrencisi R.A.'nın, duygusal ilişki yaşadığı için yaklaşık 45 gündür okula gönderilmediği öğrenildi.

Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu öğrencisi R.A. (12), okula 5 yaşında başladı. Arkadaşlarının zeki bir öğrenci olarak nitelendirdiği R.A., "Çalışkan öğrencilerin yeraldığı" sınıfa yerleştirildi. Zaman zaman sinirli tavırlarıyla dikkat çeken R.A.'nın bir arkadaşı, bir erkek öğrenciyle arkadaşlık yapan R.A'yı Diyarbakırlı olan ailesinin bu olayı duyunca okuldan uzaklaştırdığını iddia etti.

R.A.'nın okumak istediğini ancak ailesinin kendini okuldan uzaklaştırmasına öfkeli olduğunu anlatan arkadaşı, "Girdiği sınavlarda genelde başarılı oluyordu. Okumak istiyordu." dedi.

İşte o küçük kız ve geride kalanların acı feryadı

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]