BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kızılaydan rekor yardım

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı'nın Pakistan'a 62 milyon dolar yardım yaptığını açıkladı

Abone ol

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı'nın Pakistan'a 62 milyon doları aşan yardım götürdüğünü bildirdi.

Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce “Pakistan'da Sizin de Bir Eviniz Olsun” kampanyası kapsamında ilçe genelindeki 32 okulda toplanan toplam 145 bin 470 YTL'lik yardımın çeki, Adapark'taki Lezzet Sofrası'nda düzenlenen törenle Küçükali'ye teslim edildi.

Törende konuşan Küçükali, bu kampanyayı ilk olarak Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediğini, daha sonra Bayrampaşa'nın da destek verdiğini dile getirerek, “Burada asıl amaç, Pakistan'a yardım götürmenin ötesinde çocukların bu yardım kampanyalarında birlikte olmaları ve buna destek vermeleridir” dedi.

Toplumda yavaş yavaş apartman kültürünün gelişmeye başladığını, insanların birbirine yabancılaştığını ifad eden Küçükali, yardımlaşma duygusunun da azaldığını söyledi.

Bunun tekrar gündeme taşınabilmesi için çocukların bu konuya itibar etmelerinin son derece önemli olduğunu ifade eden Küçükali, kampanyaya çocukların cep harçlıklarıyla katıldıklarını söyledi.

Küçükali, Kızılay'ın Pakistan depreminin ardından destan yazdığını, araçların bile ulaşamadığı yerlere hizmet götürdüklerini anlatarak, “Pakistan'a 62 milyon doları aşan yardım götürdük. Devletin yaptığı yardımlar bunun dışındadır” diye konuştu.