BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kameramanlar ödüllendirildi

"Görünüm 2005" haber görüntüleri yarışmasında dereceye giren kameramanlara ödülleri verildi.

Abone ol

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği tarafından, Sheraton Oteli'nde düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün katıldı.

Törenin açılışında konuşan Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Başkanı Ergahi Gülbitti, haber almanın toplumsal yaşamın önemli bir parçası olduğunu belirterek, kameramanların çektikleri görüntülerle halkın bilgi edinme ve gelişme sürecine yön verdiğini kaydetti.

Gecede, yarışmaya katılan kameramanların görüntülerinden derlenen tanıtım filminin ardından dereceye giren kameramanlara ödülleri verildi.

Yarışmada birincilik ödülünü, CİHAN Haber Ajansı kameramanı Engin Çorlu, ikincilik ödülünü NTV Kameramanı İsmail Köşeli, üçüncülük ödülünü ise Kanal D Kameramanı Aziz Metin Turan aldı.

Dereceye giren kameramanlara ödüllerini, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler verdi.

"Serbest Görüntü" dalında CNN Türk Kameramanı Zeki Öztürk, "Medya Arkası" dalında ise Star Gazetesi Foto Muhabiri Arif Akdoğan ödüllendirildi.
Necdet Gülşen, Mesut Gengeç ve Yalçın Kaya'ya ise "Onur Ödülü" verildi.