BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Kızıl ajan Putin'in himayesinde

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD’de tutuklandıktan sonra takas anlaşması ile Rusya’ya gönderilen casuslara sahip çıktı.

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD’de tutuklandıktan sonra takas anlaşması ile Rusya’ya gönderilen casuslara sahip çıktı.

Rus ajanlarla görüştüğünü ve onlarla birlikte “yurtsever” şarkılar seslendirdiğini söyleyen Putin, casuslara parlak bir gelecek teminatı verdi. Putin, “Saygın yerlerde çalışacaklarına ve parlak bir geleceğe sahip olacaklarına eminim” ifadesini kullanırken, görüştüğü casuslar arasında basının büyük ilgisini çeken 28 yaşındaki Anna Chapman’ın olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.

Kendisi de eski KGB ajanı olan Putin, bir ajanın hayatının son derece zor olduğunu belirterek, “Düşünün, yabancı bir dile ana dili gibi hükmederek, düşünmeli, konuşmalı ve diplomatik dokunulmazlığınız olmadan, yıllarca anavatana karşı vazifelerinizi yerine getirmelisiniz” dedi.

“Bu ajan skandalı bir ihanet sonucu ortaya çıktı” diyen Putin, “İhanet edenlerin” kimliklerini bildiğini söyledi ancak isim vermedi. Rus lider, “Hainlerden intikam alınacak mı”sorusuna ise, “Gizli servisler bu sorunları kendi kanunlarına göre çözer” yanıtını verdi.