BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kıyamet bugün kopuyor

Kılıçdaroğlu-Fırat bugün saat 14.30’da karşı karşıya gelecekler. İkili eteklerindeki tüm taşları dökecek.

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, bugün bir araya gelecek. Birbirini 'yalancılıkla' ve 'müfterilikle' suçlayan ikili, yüzyüze tartışacak.


Katıldığı bir TV proğramınında, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının yalan olduğunu ve kendisini müfteri ilan ettiğini belirterek, ‘hodri meydan’ diyen Fırat ile, Fırat’ı Perşembe günü TBMM Basın Toplantı odasında bekleyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bugün kozlarını paylaşacak.

Kılıçdaroğlu, belgelerle suçlamalarını kanıtlayacağını ve sorduğu sorulara yanıt beklediğini belirterek, Fırat’ı düelloya davet etmişti. Kılıçdaroğlu, tüm basın mensuplarının izleyeceği ve tüm kanalların canlı yayın yapabileceği bir ortamda, Uğur Dündar'ın yönetiminde canlı yayında karşılıklı tartışmaya davet etmişti. Fırat da daveti kabul etti. Usta gazeteci uğur Dündar da 'kapışmayı' yönetmeye 'evet' deyince düello kesinleşti. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın tavsiyeleri bile tarafların verdiği bu karardan dönmesine yetmedi. 

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİALARI:

-Sayın Mehmet Mir Dengir Fırat’ın yüreği yetiyorsa bu soruya yanıt verir. "Sayın Mehmet Mir Dengir Fırat Sizin iftira attığınızı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kanıtlarsam ne yapacaksınız? Kendine de müfteri diyecek misiniz"

-Sayın Mehmet Mir Dengir Fırat'a bir gün izin veriyorum. Çarşamba günü yanıt vermezse, perşembe günü saat 14:30'da burada (Meclis’te) bekliyorum.
- Baron, ortağı olduğu şirketin TIR’ında uyuşturucu yakalandı mı yakalanmadı mı?

-Tartışmayı başlatan iddialar ise aslında Kılıçdaroğlu’nun Şaban Dişli’nin komisyonculuk yaptığına ilişkin belgeyi açıklaması ile başladı. Ardından Deniz Feneri iddiaları ile tırmandı. Deniz Feneri ile ilgili iddialar hala yanıtsız ve muhatah bulunamıyor. Bağlantılar tümüyle açığa çıkmadı. Kanal 7 ve RTÜK Başkanı Akman ile ilgili iddialar tartışılıyor. Dişli ile ilgili iddialar ise, Dişli’nin parti yönetiminden istifası ile unutulmaya bırakıldı.

FIRAT’IN İDDİALARI

-Fırat, ortağı olduğu şirketin TIR’ında uyuşturucu yakalanmasını, ‘mal şoföründü ben de şirketten ayrıldım’ diyerek yanıtladı.

-CHP’ye bir Alman Vakfından usulsüz bağış yapıldığı, CHP Lideri Baykal’ın mal varlığı ve avukatlık yaptığı dönemdeki kazancının vergisini ödemediği iddialarında da bulundu. Bu iddialardan ilki ile ilgili olarak CHP Saymanı Özyürek, ‘kanıtlasın 10 katını kendisine vereyim’ diye yanıt verirken, Baykal da mal varlığını bir daha açıklamak zorunda kaldı.

YENİ BELGE BAŞBAKAN İMZALI

Fırat’ın iftira attığını ileri süren ve bunu başbakanın imzasıyla kanıtlayabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu kapışma sırasında Fırat’ın ‘ben müfteriyim’ demesini istiyor. Fırat da aynı sözü Kılıçdaroğlu’ndan bekliyor. Son anda bir engel çıkmaz veya taraflardan biri ‘kaçmaz’ da Fırat ile Kılıçdaroğlu yüzyüze gelirse; yeni belgeler ve iddialar ‘kapışma’ sırasında gündeme gelecek.

MECLİS HAZIR

Düello için TBMM Hazır. basın bürosunda 40 sandalyeli toplantı salonunda yapılacak ve 14.30'da başlayacak düello öncesinde TBMM Başkanı Toptan, her iki şovalye ile görüşme yaparak, siyaseti ve TBMM'nin imajını yıpratmamaları uyarısında bulunacak. Ardından başlayacak tartışmayı hemen tüm TV'ler canlı yayınlayacak.