BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.438,33
HABER /  GÜNCEL

Biz Kaç Kişiyiz teslim oldu!

Tuncay Özkan'ın hareketi "Biz Kaç Kişiyiz"in aranan Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü polise teslim oldu.

Abone ol ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arandığı ve bir derneğin genel başkanlığını yürüttüğü belirtilen Selim Utku Gümrükçü'nün İstanbul'da polise teslim olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine gelen Avukat Dicle Evren, Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı Gümrükçü'nün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arandığını ve buna ilişkin evinde arama yapıldığını belirtti.

Bunun üzerine İzmir'de bulunan Gümrükçü'nün öğlen saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olduğunu ifade eden Evren, Gümrükçü'nün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındığını söyledi.

Evren, Gümrükçü'nün şu anda nezarette tutulduğunu belirterek, ''Genel sağlık durumu şu anda iyi. Durumunu konuştuk. Sorgusu herhalde yarın geç vakitlerde başlayacak, ama biz de tam saatini bilemiyoruz'' dedi.

Gümrükçü'nün evinde yapılan aramalarda bilgisayar ve bir kısım bilgi ve belgelerin de alındığını ifade eden Evren, ''Bunu öğrenen Gümrükçü, bulunduğu İzmir'den İstanbul'a gelerek, bugün öğlen saatlerinde emniyete gidip teslim oldu'' şeklinde konuştu.

Avukat Evren, ''Bizim dünden beri aldığımız bilgilere göre şu anda gözaltında 16 kişi bulunuyor'' dedi.

TUNCAY ÖZKAN'IN AVUKATI ÇÖRTOĞLU
Öte yandan, gözaltındaki Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özkan'ın talebi üzerine, giymesi için kendisine bir gömlek getirdiğini belirterek, ''Gözaltına alındığından beri Tuncay Özkan'ın üzerinde beyaz gömleği bulunuyor. Kendisi bunu değiştirmek istedi. Biz de bir adet gömlek getirdik'' dedi.

Çörtoğlu, bu talebin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerince kabul edilmediğini bildirdi.