BIST 10.288
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.452,74
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda soruşturma sürüyor

Ergenekon'un son dalga operasyonunda gözaltına alınan Tuncay Özkan ile Çapan için başlatılan soruşturma sürüyor.

Abone ol ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan son operasyonda gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 

Gözaltındaki gazeteci Tuncay Özkan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık Dergisi yazarı Emcet Olcaytu ile tıp doktorları Mesut Özcan ve Hüseyin Nazlıkul'un da aralarında bulunduğu kişilerin işlemleri, İstanbul Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerinde yapılıyor.

Emniyetteki çalışmalarda, incelenmek üzere el konulan bilgisayar, CD ile diğer malzemelerin içinde bulunduğu koliler, cumhuriyet savcısı huzurunda açılarak inceleniyor.

Ankara ve İzmir'de gözaltına alınanların da İstanbul'a getirilmesiyle her iki şubede işlemleri süren kişilerin henüz ifade alma işleminin başlamadığı öğrenildi.

BİLGİSAYARLAR İNCELENİYOR
Gazeteci Tuncay Özkan'ın evinden emniyete getirilen dizüstü bilgisayarlar ile bir kısım CD'nin de incelenen malzemeler arasında yer aldığı öğrenildi.

Ankara'da gözaltına alınarak dün akşam İstanbul'a getirilen Tanju Güvendiren'in Ankara'daki adresinde bulunan tabancanın ruhsatlı olduğu, bilgisayarı ile evinden alınan bazı CD'lerin ise incelenmek üzere emniyete getirildiği ifade edildi.

AVUKATLAR EMNİYETE GELİYOR
Gözaltına alınan kişilerin avukatları da emniyete gelerek müvekkilleriyle görüşme yapıyor. Gürbüz Çapan'ın avukatı Turan Öztürk, emniyette müvekkiliyle görüştükten sonra buradan ayrıldı.

Avukat Öztürk, yaptığı açıklamada, müvekkilinin gelecek seçimlerde Esenyurt'tan belediye başkan adayı olmayı düşündüğünü ifade ederek, ''bunun engellenmesi için yapılan bir girişim olduğunu düşünüyor'' dedi.

İfade alma işlemi başlamadığı için henüz suçlama hakkında bilgi sahibi olmadıklarını dile getiren Avukat Öztürk, ''Müvekkilim, Cumhuriyet Gazetesine bombalı saldırı olaylarından birine ilişkin, telefon görüşmeleri nedeniyle bir ilişkilendirme yapılmaya çalışılıp, şüpheli gibi gösterilebileceğini, bunun siyasi bir engelleme olduğunu düşünüyor'' dedi.

Çapan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren avukat Öztürk, gözaltına alınan diğer kişilerin avukatlarıyla bir değerlendirme yapıp, ek gözetim süresine itiraz edebileceklerini dile getirdi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık Dergisi yazarı Emcet Olcaytu'nun avukatı Bülent Hattatoğlu da müvekkilinin şeker hastası olduğunu, kalbinde rahatsızlığı bulunduğunu ayrıca sinir ucu ezilmesi olduğunu, ilaçlarını ve raporlarını emniyete getireceklerini söyledi.

Hattatoğlu, aramalarda el konulan bilgisayar, CD ve diğer malzemelerin içinde bulunduğu kolilerin cumhuriyet savcısı huzurunda emniyette açıldığını ifade etti.

PROTESTOCU GRUP
Bu arada gazeteci Tuncay Özkan'ın gözaltına alınmasını protesto eden yaklaşık 50 kişilik grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesinin karşısında eylem yaptı.

Türk bayrakları ile Özkan'ın büyük boy fotoğrafını taşıyan gruptakiler, slogan attı. Güvenlik önlemi alan polisin müdahale etmediği grubun buradaki bekleyişi sürüyor.