BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  POLİTİKA

Bebek ölümleri TBMMde

CHP İzmir Milletvekili Arıtman, İzmir'deki hastanede yaşamını yitiren 13 bebek ölümünü Meclis gündemine getirdi.

Abone ol CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesindeki 13 bebek ölümünü Meclis gündemine getirdi.

Arıtman, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2 ay önce de Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesinde 27 bebeğin enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

CHP'li Arıtman, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Kamu hastanelerinde temizlik, hastabakıcılık hizmetleri taşeron şirketler aracılığıyla yaptırılmaktadır. Bu şirket çalışanlarının eğitim düzeylerinin düşüklüğü nedeniyle, kişisel hijyen tedbirlerini bile yeterince uygulayamayan bireylerin, yeni doğan yoğun bakım ünitesi gibi hassas noktalardaki üst düzey hijyen tedbirlerini uygulayabileceklerini düşünüyor musunuz?

'Fakir-fukara, garip-gureba' hastanelerindeki bu toplu ölümlerin, üniversite ve özel sağlık hastanelerinde görülmemesini nasıl izah ediyorsunuz?

Doğan bebeklerini bile yaşatamayan bir ülke iken, Başbakanın kadınlara 'en az üç çocuk doğurun' söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sorumlular hakkında yasal ve idari soruşturma başlattınız mı? Bakanlığınız döneminde kamu hastanelerinin yeni doğan ünitelerindeki toplu bebek ölümleri nedeniyle istifa etmeyi düşünüyor musunuz?''