BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.515,22
HABER /  GÜNCEL

Kuru üzümde destek alımı

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, kuru üzümde piyasayı düzenleyici alımlar yapılacağını söyle

Abone ol AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, ''kuru üzümde piyasayı düzenleyici alımlar yapmaya hazırlandıklarını'' söyledi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde AK Parti Lokalinde partililer ve üreticilerle bir araya gelen Tanrıverdi, kamu birimleri ya da üretici birliği aracılığıyla piyasada düzenleme sağlayacaklarını, bu konudaki çalışmaların çok kısa bir süre içinde sonuçlanacağını kaydetti.

Tanrıverdi, ''İlgili arkadaşlarımız, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan ve Başbakanımıza kadar MYK'da bu konu hakkında bilgi verdik. Başbakanımızın çözüm konusunda talimatı oldu. Bu talimat çerçevesinde ilgili bakanlarımız çalışmayı gerçekleştiriyorlar.''

Serbest piyasa ekonomisinde hükümetlerin piyasaya müdahale etmelerinin doğru olmadığını ifade eden Tanrıverdi, ''Ancak piyasayı dengelemek düzenlemek adına devlet elindeki imkanları müstahsilin, üreticinin lehine kullanabilir. Bunu bugüne kadar yaptık. Bugüne kadar Tariş'e destek vererek bu imkanı kullandık. Ve sorun önemli ölçüde çözülmüştü. Bu noktada biraz sabredersek yine kamu birimleri aracılığıyla ya da üretici birliği aracılığıyla düzenleme sağlanacaktır'' dedi.

Tariş Üzüm Birliği'ne yönelik eleştirilere de değinen Tanrıverdi, Tariş Üzüm Birliği'nin akıllıca davranması durumunda üzüm üreticisinin sorun yaşamayacağını söyledi.

Tanrıverdi, ''Tariş'in piyasayı çok iyi takip etmesi, ortaklarının menfaatini kollaması, piyasaların dengesini çok iyi takip etmesi gerekiyor. Üzümde sorun yaşanmaması Tariş'in akıllıca davranmasına bağlıdır'' diye konuştu.