BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,80
ALTIN 2.395,22
HABER /  POLİTİKA

Kıyak emekliliğe Erdoğan'dan ilk yorum

Emekli maaşlarına ilişkin düzenlemenin veto edilmesinin ardından Erdoğan konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbakanı Abdullah Gül'ün dün gece veto ettiği 'milletvekili emekli maaşına zamma' ilişkin düzenlemeyi veto etmesini değerlendirdi.

Düzenlemeye ilişkin muhalefete yüklenen Erdoğan, "4 partinin anlaştığına dair ses kayıtları var. Bizi üzen muhalefetin dürüst olmayan tavrıdır" dedi. 

ERDOĞAN ŞART KOŞMUŞ

İşte Erdoğan'ın o düzenlemeye ilişkin açıklamaları...

"Ben olayı iki yönüyle açıklamak zorundayım. Bu konu bana geldiğinde ben arkadaşlarıma şunu söyledim:

Burada 4 siyasi parti, grup başkanvekilleri ile ortak bir metin üzerinde anlaşıyorsanız 'evet' derim. Yoksa evet demem sözkonusu değil. Genelbaşkan yardımcıları daha sonra, Meclis Başkan Vekili Meral hanım'la bir metin üzerinde anlaştı, bunların da ses kayıtları var. Onu söyleyeyim. Başkanlık Divanı üyeleri bu metni imzaladılar. Bu metin imzalanmak suretiyle Meclis'ten bu karar çıktı. Daha sonra, bizi üzen budur, akşam başka, sabah başka, bu tür özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. Ben hiçbir zaman popülist bir yaklaşım içine girmem. Karakterimi bilen bilir. Bugün gerek emekli, gerek çalışan milletvekillerini kastediyorum.

GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Adeta milletvekillerinin altına devlet araba tahsis etmiş gibi yakıştırmalar yapılıyor. Biz Cumhurbaşkanı'nın iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, emekli vekillerle ilgili oranı değerlendirmeye alıp, arkadaşlarımıza bir karara varacağız ve Meclis'ten geçireceğiz. Bu spekülasyonları acımasız buluyorum, doğru bulmuyorum. Popülist yaklaşımlarla bu tür şeylere girilmesini doğru bulmuyorum. Gazeteciler böyle yazmış, söylemiş, kusura bakmasınlar bunları hiç kaale almıyorum.