BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Taraf ve Baransu'yu haşladı

Başbakan Recep Erdoğan, Taraf gazetesinin 'devlet halkını bombaladı' başlıklı manşetine tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Taraf gazetesi ve Mehmet Baransu'ya fena çattı. Taraf'ın attığı "Devlet halkını bombaladı" manşeti için Erdoğan "acımasızlık" olarak niteledi. "İstihbarat MİT ajanından geldi" iddiasını yazan Baransu için "cambaz" ifadesini kullandı.

Bu eleştirilerden sonra Baransu adeta Erdoğan'a meyda okudu. Baransu, Twitter'dan "Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan'dan korkacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'ACIMASIZ BAŞLIK'

Erdoğan'ın gündeminde Şırnak'ta Irak sınırında ölen 35 köylü vardı. İstanbul'da bulunan Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hedefinde bir kısım medya vardı. Operasyon kazası sonrası devleti katil ilan eden manşetlere ateş püsküren Erdoğan'ın hedefinde Taraf vardı:

"Devlet halkını bombaladı' gibi bir başlık... Bunlar acımasız başlıklardır. Bir defa hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler belki yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şeyin olması mümkün değildir."

 

'KÖŞE YAZARI CAMBAZLAR VAR'

Erdoğan Taraf'ın manşetine yönelik sözlerinin hemen ardından isim vermeden Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya da sert eleştiriler getirdi.

"Burada bilir bilmez yazan çizen bazı maalesef köşe yazarı sıfatıyla cambazlar da var. Bunlar da istihbarat örgütlerimizi istihbarat örgütlerinden çok daha iyi biliyorlar. Herhalde bunların da istihbarat örgütleri içinde böcekleri var. O böceklerden aldıkları bilgilerle güya Milli İstihbarat Teşkilatımız (MİT) yanlış bilgiler vermiş ve bu yanlış bilgilerle bu tür bir hareket yapılmıştır. MİT'in son anda vermiş olduğu bir bilgi herhangi bir terörist başı ile ilgi bilgi, son anı kast ediyorum, yoktur. Bunlar 9-10 gün öncesine ait bir bilgidir ve MİT de bugün buna yönelik bir yazılı açıklama ayrıca yapacaktır."

Baransu'nun iddiası neydi?
Başbakan Erdoğan'ı kızdıran habere imza atan Baransu, hangi iddiayı gündeme getirmişti? TIKLAYIN

BARANSU'DAN ÇOK SERT CEVAP 

Başbakan Erdoğan'ın "bilip bilmeden yazan cambaz köşe yazarı" diyerek eleştirdiği Mehmet Baransu cevabı anında twitter üzerinden verdi. MİT ile ilgili haberinin arkasında duran Baransu, twitter üzerinden "Sayın Başbakan iki canbaz bir ipte oynamaz, hatırlatayım size. Öyle böcek diyerek olayı sulandırmayın Gerçeği siz de benim gibi biliyorsunuz" yanıtını verdi.

MİT'İ SİZDEN İYİ BİLİYORUM

İşte Baransu'nu yazdıkları;

MİT'İ SİZDEN İYİ BİLİYORUM

İşte Baransu'nu yazdıkları;

*Sayın Başbakan, bugün anladım ki sizden daha iyi MİT'i biliyorum. MİT arşivlerini MOSSAD'a açmıştı. Böceğe değil mossad ajanlarına bak.

*Bu ülke canbazın kim olduğunu da öğrenecek. Canbazları da. Sayın Başbakan siz de çok iyi bildiklerinizi öğreneceksiniz

KASIMPAŞALI'DAN KORKMAM

*Sayın Başbakan ben eli silah tutanlardan korkmadım. Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan'dan korkacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

*Sayın Başbakan, Emre Uslu I. Koşaner istifa edecek dediğinde de esip gürlemiştiniz. Ne oldu sonra... Hatırlatayım dedim

*Sayın Başbakan hatırlatayım. Senin İçişleri bakanına bağlı jandarma beni dinledi Şimdi de evimin ve iş yerimin üzerine bir heron istiyorum.