BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Toplu ölüme toplu mezar

Dün yaşamını yitiren 35 köylü gözyaşları içinde uğurlandı

Abone ol

Türkiye, bugün yürekleri dağlayan bir cenaze törenine tanıklık etti. Birbiri ardı sıra giden 35 tabutun görüntüsü yürekleri yaktı. O tabutların yolu ise onlar için kazılan toplu mezarlardı.

Yeşilyuva Camisi'ne getirilmesinin ardından omuzlar üzerinde ağıtlar ve gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Irak sınırına yakın bir noktada PKK'lı zannedilerek bombalanan grupta ölen 35 kişi toprağa verildi. 35 kişi, otopsilerinin tamamlanmasının ardından öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Gülyazı Köyü'nde gömüldü.

35 kişinin cenazesi, Uludere Devlet Hastanesi'nde Malatya ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumlarından getirilen uzmanlar tarafından yapıldıktan sonra saat 09.00 sıralarında Yeşilyuva camisine getirildi. Hayatını kaybedenler için burada tören düzenlendi ve cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan kıldırdı. Cenaze namazının ardından ambulanslara konulan cenazeler uzun bir konvoyla defnedilmek üzere Gülyazı Köyü'ne götürüldü.

Olayda yaşamını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda BDP'li de cenazeye katıldı. Cenaze törenine 10 bin civarında insan katıldı. Cenazeye katılanların büyük bir öfkesi vardı.

Öte yandan, Şırnak'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi de Uludere ilçesine getirildi ve cenaze sırasında tedbirler aldı.

TABUTLAR CAMİYE SIĞMADI

Şırnak Uludere'de dün yaşanan talihsiz olayın kurbanı 35 kişinin cenazeleri defnedildi. Cenaze namazı sırasında tabutların camiye sığmaması dikkat çekti.

TOPLU MEZARLAR GÖRÜNTÜLEDİ

Akşam yazarı Serdar Akinan Uludere'ye giderken yol boyunca izlenimlerini ve çektiği fotoğrafları twitter'dan paylaştı.

Akinan, TV kanallarının olayı karartmasını eleştiriken Uludere'de köylülerden duyduğu çarpıcı bazı iddiaları da aktardı. Akınan "Köyün tamamına yakını korucu... Israrla bu geçişten askerin ve istihbaratın haberi vardı diyorlar..." tweetiyle akıllarda soru işaretleri bıraktı.
 
İşte Akınan'ın Twitter'da paylaştığı izlenimleri...

*20 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğinde 3 mezar kazildi...

*Mezarlığın karşı tepesi tugay...helikopterin biri iniyor biri kalkıyor...kitle öfke ile bağırıyor, "Katil Recep"

*Bu manzarayı nasıl tarif edebilirim bilemiyorum. Yüzlerce insan inleyerek ağlıyor. Korkunç bir uğultu var...Gerçek bir facia bu.

*28 cenaze mezarların kazıldığı tepeye taşınıyor. Uzaktan görebildiğim kadarıyla yüzlerce insan omuzlarında taşıyor tabutları...

ŞIRNAK'TA IŞIK SÖNDÜRME EYLEMİ

Şırnak'ta 35 kişinin öldürülmesini protesto etmek üzere dün SMS ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen vatandaşlar dün saat 21.00'de ışık kapatma eylemi yapıldı. Vatandaşlar dakikalarca ışıklarını kapatıp açtı. Şırnak kent merkezi, Cizre, Beytüşşebap, Silopi ve İdil ilçelerinde de esnaflar bugün kepenklerini açmadı.

Batman'da fırınlar, eczaneler ve AVM'ler dışında esnafın büyük bölümü kepenk kapatarak iş yerlerini açmadı. Bazı esnafın sabah gelip iş yerleri önünde bekledikleri ve daha sonra ayrıldıkları görüldü. Polis, kentte aldığı sıkı önlemleri sürdürüyor.

HAKKARİ VE İLÇELERİ KAPALI

Hakkari ve ilçeleri, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da da esnaf bugün işyerlerini açmadı. Hakkari kent merkezinde eczane ve fırınların dışındaki tüm işyerinin kapalı olduğu görüldü. Hakkari polisi de kentte aldığı sıkı önlemleri sürüyor.

Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe ilçelerinde esnafların büyük bölümünün kepenk kapattığı görüldü. Nusaybin'de kent içi minibüsleri de bugün sefere çıkmadı.

Siirt'in bazı mahallelerinde de esnaf işyerlerini açmadı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİLER

Dün Şırnak saldırısnda yaşamını yitirenler arasında oğlunu kaybeden bir anne Başbakan Erdoğan'a sitem dolu sözlerle seslendi

Gazi eşi Başbakan Erdoğan'a ''Biricik oğlumu benden nasıl aldınız Tayip Bey? Babası gaziydi. Bumuydu babasının ödülü...''şeklinde seslendi