BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.401,46
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kitap kurdu çocuklara ödül

Antalya Korkuteli'nde, kitap okuma yarışmasına katılan öğrenciler 85 günde en az 4'er, en çok 9'ar kitap okuyor.

Abone ol

Antalya Korkuteli'nde, 2009-2010 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında kitap okuma yarışmasına katılan öğrenciler 85 günde en az 4'er, en çok 9'ar kitap okuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, makamında kabul ettiği İstiklal İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Özen 293 adet kitap ile 1. Olurken, yine aynı okul ve sınıftan 254 kitap ile 2. olan Süleyman Mert Bozbey ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi 247 kitap ile 3. olan Hilal Aynur Yalçın'ın ödüllerini verdi.

Kitapların okunduğunu; e-okula öğretmenler tarafından kaydedildiğini belirten İzgi, hedefte öğrencilerin okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu açıkladı. Ödüllerini alan öğrencilere daha çok kitap okumalarını isteyen İzgi, öğretmen ve ve ailelerine de katkılarından dolayı teşekkür dileklerini iletti. Törene, İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Özlü ile Sınıf Öğretmeni Turcan Sala, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Şeker de katıldı.

Sınıf öğretmenleri tarafından günde 50'şer dakika kitap okuttuğu belirtilen İstiklal İlköğretim'de dereceye giren öğrencilerin ikisi de aynı sınıfın öğrencileri. Günde 60'ar sayfadan 9 kitap okuyan Korkuteli'li Kitap kurdu öğrencinin hedefi kaymakam, vali ya da doktor olmak. Öğretmenlerinin kendisine verdiği bilgilere göre; kitap okudukça derslerinde de başarılı olduğunu ifade eden kitap kurdu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Hilal Aynur Yalçın (9), geçen dönem de tam 247 civarında kitap okumuş.

Sınıfta öğretmenlerinin kitap okuma yarışmasında birinci seçilen Yalçın, ailesinin aldığı her kitabı okuyor. İlk zamanlarda az okuduğunu, ancak daha sonraki dönemlerde sürekli artırdığını ifade eden Yalçın, en az okuduğu günlerde 60'ar sayfadan 3-4 kitap okuduğunu söyledi. Kitap okudukça okuldaki derslerinde de çok başarılı olan kitap kurdu Yalçın, "Okuldan çıktığımda direk eve gidiyorum. Bütün ihtiyaçlarımı giderdikten sonra kitap okumaya başlıyorum. En çok hikaye kitaplarını okuyorum. Annem ve babam bana çok destek veriyor. İstediğim her kitabı alıyorlar. Okuduğum kitapta anlayamadığım kelimeleri onlara soruyorum. Onlarda yardımcı oluyorlar." dedi.

Öğretmen olan babası ise kendisinin çok kitap okumadığını, ancak kızının çok okuması için teşvik ettiğini ifade etti. Annesi Şükriye Yalçın, kızı Hilal Aynur'u kitap okumaya heveslendirmek için her türlü desteği verdiklerini söyledi. Kitap okuması için istediği hediyeleri aldıklarını belirten anne Şükriye Yalçın, "Arkadaşına gitmek istediğinde 2-3 adet kitap okursa öyle gönderiyoruz. Genelde kitapları okuduğu için gönderiyoruz. Kızım okudukça olgunlaşıyor. İlk başlarda 4-5 daha sonra giderek sayılarını arttırdı." diye konuştu.