BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kışlada 'kadını dövmeyin' eğitimi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Çubukçu Genelkurmay'a 'Mehmetçik'e kadın hakları konusunda eğitim vermek istediklerini bildirdi.

Abone ol

Kışladaki erbaş ve erlere 'kadını dövmeyin' eğitimi verilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Genelkurmay Başkanlığı\\'na yazılı olarak başvurarak, 'Mehmetçik'e kadın hakları konusunda eğitim vermek istediklerini bildirdi.

Çubukçu, gönderdiği yazıda kadın haklarının Türkiye'nin taraf olduğu birçok uluslararası sözleşmede yer aldığını belirterek, Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW)\\'nin 1986 yılında Türkiye tarafından imzalandığını kaydetti. Çubukçu, yapılan yasal düzenlemelerde kadınlar lehine birçok hükümlere yer verildiğini hatırlatırken, BM\\'nin 59. Genel Kurulu'nda \\'namus adına kadınlara yönelik işlenen suçların önlenmesi doğrultusunda çalışma\\' kararını alındığını belirtti.

TÖRE CİNAYETLERİ

Çubukçu, Genelkurmay'a gönderdiği yazıda ülkemizdeki 'kalıp yargılar'ın kadının haklarının önünde ciddi engel teşkil ettiğini belirtirken, "Özellikle bazı bölgelerimizde geleneksel değerlerin kadınların eğitimleri konusunda kısıtlayıcı bir rol oynadığı bilinmektedir. Kadının insan haklarını tam olarak sağlanamaması ve kalıp yargıların etkisi en çok da kadına karşı şiddet ve töre cinayetleri alanlarında görülmektedir. Kadın karşı şiddet ülkemiz açısından çok ciddi bir sorundur. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan töre cinayetleri ise insan hakları ihlali olarak kabul edilmektedir" dedi.

Mehmetçik'i eğitelim

Çubukçu, kadının hakları konusunda erkeklerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Vatani hizmetin yerine getirilmesi esnasında er ve erbaşlara yönelik olarak kız çocuklarının eğitimi, kadınların istihdama katılımı, kadına karşı şiddet ve töre cinayetleri gibi alanları da kapsayan kadının hakları ve toplumsal eşitliği konularında bir eğitim program gerçekleştirilmesinin son derece yararlı bir adım olacağı düşünülmektedir" dedi.

Kaynak: www.yenisafak.com.tr