BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA

Kışanak ile emniyetçinin ilginç diyaloğu

Diyarbakır'daki gösterilere Gültan Kışanak ile polisin ilginç diyaloğu damga vurdu.

Abone ol

Diyarbakır'da düzenlenen yasa dışı gösterilere katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

screen-shot-2013-02-16-at-10.11.36-am.png

EL ELE VERELİM HERKES BU SÜRECE OLUMLU KATKI SAĞLASIN

Diyarbakır’da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin yıldönümünde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile tartışan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerlioğulları, “Siz de biz de el ele verelim, madem bir süreç var, herkes bu sürece olumlu katkı sağlasın. Biz barışın önünde saygı ile eğiliyoruz. Barışı ben sizden daha çok savunuyorum” dedi.

Diyarbakır’da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişini protesto etmek isteyen bir grup, Teğmenler Caddesi üzerinde bulunan Özgür Yurttaş Derneği önünde bir araya geldi. Buradan Koşuyolu’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerlioğulları arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. 

BU İŞ BİTMİŞTİ

Kışanak, “Biz diyoruz ki, siz bize müdahale etmeyin yolu açın, biz Koşuyolu’na kadar yürüyeceğiz. Bir açıklama yapıp dağılacağız. Sizin bir müdahaleniz ve engellemeniz, tartışma yaratacak bir pozisyon olmazsa her şeyin sorumluluğunu ben alıyorum. Devletin dik duruşu barışla olur. Barışı temin etmedikçe tek bir düzen kuramazsınız. Siz bilerek bekletiyorsunuz, gergin ortam oluşturmaya çalışıyorsunuz. Bekletmeseydiniz bu iş bitmişti” dedi.

POLİSE DE YAZIK GENÇLERE DE, DİYARBAKIR’A DA YAZIK

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerlioğulları ise, herkesin Diyarbakır’ın güvenliğini istediğini söyleyerek, “Ben sizinde böyle bir sorumluluğunuzun olduğunu düşünüyorum. Sadece kolluk güçleri getirmiyor bu görevi. Burada 5 bin tane adam var. 1 Şubat’tan 15 Şubat’a kadar başlamış eylemler var. Kepenkler kapalı, taşlı sopalı saldırılar yapılıyor. Biz önceki gün Kaynartepe ve Fiskaya bölgesinde onlarca molotof bulduk. Polise de yazık, bu gençlere de yazık. Molotof atan gence de yazık. Diyarbakır’a yazık, yapmayın.

Eğer bir güvenlik alacaksak, siz de biz de elele madem bir süreç var, herkes bu sürece olumlu katkı sağlasın. Sizden daha çok sağduyuya biz sahibiz. Ama elimizde belgeler var insanlar polise taş molotof atıyor. Kanunsuz eylem yasa dışı eylemdir. Örgüt propagandası yapılıyorsa biz devletin dik duruşunu gösteririz. Biz barışın önünde saygı ile eğiliyoruz. Barışı ben sizden daha çok savunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra grubun, polisin belirlediği güzergahtan yürüyüş yapmasına izin verildi.